16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İzmir'e 5 bin iş adamı geliyor

ESİDEF, Balıkesir'den Antalya'ya 5000 sanayici ve işadamını İzmir'de buluşturuyor.

Kısa adı ESİDEF olan Ege ve Batı Akdeniz Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu, Balıkesir'den Antalya'ya 5000 sanayici ve işadamını İzmir'de buluşturuyor. Kültürpark Fuar Alanı'nda 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek organizasyon ile Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların işbirliğinin geliştirilmesi ve en az 10 bin iş görüşmesi hedefleniyor.

ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, üyeler arası ve bölge ticaretinin derinleşmesini amaçlayan organizasyonun, dış ticarete odaklı ağırlık merkezlerini iç ticarete yönelik dengeye kavuşturmayı da hedeflediğini belirtti.
ESİDEF 'in, bölgesel potansiyeli geliştirmek için gerçekleştireceği etkinliğe katılması beklenen 5000 profesyonel ziyaretçi işbirliği için görüşme yaparken, 150 firma ise ürettiği mal ve hizmetlerini stantlarda sergileyecek. İzmir'den Burdur'a, Balıkesir'den Antalya'ya Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi'nden gelecek iş adamları yeni iş olanakları araştıracak.

KOBİ'LER ÖNCELİKLİ

Bugüne kadar dış ticaret organizasyonlarına ağırlık verdiklerini belirten ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, hafta sonu gerçekleşecek organizasyonun bölgesel ticaret odaklı olduğunu vurguladı. Ramazan Davulcuoğlu, ESİDEF İş Geliştirme Platformu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Bölgesel ticari potansiyelin gelişmesi adına milat olmasını umduğumuz İş Geliştirme Platformu'nu üyelerimiz ile kısıtlı tutmadık. Dileyen herkes etkinliği ziyaret ederek hem bölgenin üretim gücündeki son gelişmelere tanık olacak hem de sektörü ile ilgili yeni kapılar arayabilecek. Ayakkabıdan ambalaja, makineden mermere mobilyadan otomotive kadar yaklaşık 30 başlık altında topladığımız sektör, bu organizasyonda boy gösterecek. İki gün sürecek etkinlikte yapılacak panel ve konferanslar ile katılımcıların bilgilendirilmesi de hedeflendi.

Organizasyonun bölgesel ticareti hareketlendireceğini düşünüyoruz. İki seçim, bir referandumun yapıldığı, terör ve dış politik gelişmelerin gölgesinde geçen 2007, zaman kaybına tahammülü olmayan Türk ekonomisi için zorlu bir yıl oldu. Ekonomi dışı yoğun gündem, atılması gereken yapısal dönüşüm adımlarının hız kesmesine neden oldu. Geçici olduğunu umut ettiğimiz bu konjonktürde, ESİDEF İş Geliştirme Platformu geleceğe yönelik cesaretimizi artıracak dinamizmi yansıtacaktır.”

İZMİR'İN EXPO VİZYONUNA KATKI

EXPO adayı İzmir'in, ESİDEF İş Geliştirme Platformu ve benzeri organizasyonlar ile iddiasını ve birikimini pekiştireceğini ifade eden ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Bölge'deki bazı kentlerde İstanbul'a odaklanan ticari hareketliğin tekrar bölgeye çekmenin de hedefler arasında olduğunu sözlerine ekledi.

ajanslar/aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?