20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

‘Jigolosavar’ sözleşme

Orta yaş İngiliz kadınların genç Türk erkekten çektikleri bir dergiye ilham oldu. Derginin iki kez verdiği sekiz maddelik sözleşme bu kadınları ‘ayık’ tutacak

İngiliz kadın dergisi ‘Take a Break’, tatilini Türkiye’de geçirecek orta yaş ve üstü kadınlara, genç Türk erkeklerine para kaptırmalarını önlemek amacıyla sekiz maddelik sözleşme hazırladı. Derginin iki kez yayımladığı sözleşmeyi binlerce kadının imzaladığı belirtiliyor. Dergi geçen temmuzdan eylül sonuna kadar, hemen hemen her hafta, Bodrum ve Marmaris’te tatil yapan orta yaş ve üstü İngiliz kadınların, para karşılığı jigololarla birlikte olduğunu, bazılarının da kanıp âşık oldukları, hatta uğruna yuva yıktıkları genç Türk erkeklerine servetlerini kaptırdıklarını ileri süren haberler yaptı. Bu haberler yoğun ilgi görünce dergi 28 Ağustos sayısında, ‘Toyboy’lara (Kendisinden yaşça çok büyük kadınlarla birlikte olan genç erkek) karşı boykota başlattı. 4 Eylül sayısında yayımlanan ‘Toyboy Sözleşmesi’yse olayı ileri boyut taşıdı. Esprili cümleler de içeren sözleşmede, kadınların şu sözleri vermesi istendi:

Yapılan iltifatlara inanmayacağım, kendimi 21’inde hissedip gülünç duruma düşürmeyeceğim. 

Aşka odaklanmış liseli kızlar gibi ateşli olmayacağım. Garson, barmen ve jigoloların gözlerine, dudaklarına, saçlarına bakıp yorum yapmayacağım. 

Tatilimi garson, barmen, jigololara inanıp uzatmayacağım, daha sonra kimle olduğunu kontrol etmeyeceğim. 

Bu erkeklerle aniden, bilmediğim bir düğünle ve parmağıma takılan plastik bir yüzükle evlenmeyeceğim. 

Kredi kartlarımı, bugüne kadar biriktirdiklerimi, ailemden kalanları bu erkeklere vermeyeceğim. Birlikte dağ evine yerleşip keçilere bakmayacak, yer yatağında uyumayacağım. 

Onlara annesinin kanser tedavisi, dedesinin akan tavanını onarması, amcasının dönerci açması, yakınlarının cenazesi için para vermeyeceğim. 

Uğraşıp vize alıp Britanya’ya meteliksiz gelmesini sağlamayacağım. 

Bu erkekler, genç kadınlarla birlikte olup beni ara sıra para, araba, giysi, seks için ararlarsa şikâyet edeceğim.

Radikal
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?