22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Kaçak turlara yasal takip

İzinsiz ticari gezi düzenleyen kişi ve kurumlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi. İzinsiz gezi düzenleyenlere kesilen fatura ise, 3 aydan 6 aya kadar hapis cezasıyla başlıyor. 

Sinop Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Ocak 2007 tarih ve 25402 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 5571 sayılı kanun ile 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda değişiklikler yapıldığı hatırlatılarak, yasaya göre tur yapma yetkisinin bakanlığa bağlı belgeli Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) kayıtlı acenteler tarafından yapılabildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bunun dışında yapılacak her türlü tur ve geziler kaçak tur kapsamına girmektedir. Yine bu kanunun ekte sunulan maddesine göre, yaptıkları turlarda otobüste bakanlığımızdan belgeli bir profesyonel turist rehberi bulundurmak zorunluluğu vardır. Bakanlıktan belge almaksızın bu kanun uyarınca seyahat acentelerinin yapabileceği faaliyette bulunanlar hakkında 29. madde de belirtilen idari soruşturmadan ayrı olarak, 3 aydan 6 aya kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasına hüküm olunur" denildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 09:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?