25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kapadokya için uyarı!

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kala Kapadokya'daki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Turizmciler, tatilcileri rezervasyon yaptırmadan gelmemeleri konusunda uyardı.

Doğa harikası peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, son yıllarda yabancıların yanı sıra yerli turistlerin de gözde tatil merkezi oldu. Ramazan Bayramı tatili için Kapadokya'ya gelmek isteyen tatilciler, haftalar öncesinden bölgedeki otelleri doldurdu. Bölgede yabancı turistlerle birlikte doluluk oranı şimdiden yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, 2010 yılı turizm sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Kapadokya bölgesinin, yılın ikinci yarısında da yabancı ve yerli turistlerin gözde tatil merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgeye gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Demir, bayram tatili için rezervasyonların günler öncesinden tamamlandığını söyledi. Rezervasyonları bulunmayan fakat bölgeye gelmek isteyen kişilerin konaklama sorunu yaşayabileceklerine dikkat çeken KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, "Bu aylarda Alman turları artıyor. Tur acenteleri bayram tatili süresince bölgeye çok sayıda Alman turist getirecek. Bu nedenle Türk misafirlerimiz için zaten fazlaca bir imkanımız yoktu. Yabancı turistlerden kalan bölüm için ise Türk tur operatörleri rezervasyonlarını yaptırdı. Böylelikle bayrama yüzde 100 dolulukla gireceğiz. Bunun yanı sıra bölgeye gelmek isteyenlerin mutlaka konaklama sorununu çözmesi gerek. Bölgede Kozaklı ilçesindeki ve pansiyonlarda yer bulma şansları az da olsa var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 19:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?