29
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Kapadokya'ya Japon çıkarması

Japonya'da yayın yapan CBC adlı radyo, dinleyicileri için Türkiye turu düzenledi. Radyo dinleyicileri ilk kez geldikleri Türkiye'de Kapadokya'ya hayran kaldı.

Japonya'nın Naguna şehrinden yayın yapan CBC adlı radyo kanalında sabah programları yapan Shigeo Tada, dinleyicilerinden gelen yoğun istek üzerine Türkiye turu düzenledi. 66 kişiden oluşan dinleyicileri ile birlikte geçen hafta Türkiye'ye gelen Shigeo Tada, Kapadokya bölgesinde peribacalarını gezdi. İlk kez geldikleri Türkiye ve Kapadokya'dan çok etkilendiklerini belirten Shigeo Tada, "Japonya'da herkes Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ve Türk insanlarının da Japonları çok sevdiğini söylüyor. Bizler de Türkiye'ye gelerek bu güzellikleri görmek istedik. Özellikle Kapadokya, İstanbul ve Pamukkale'yi çok merak ediyorduk ve kendi gözlerimizle gördük" dedi.

Her sabah dinledikleri sunucuları ile birlikte eşsiz doğa harikası peribacalarını gezen Japonlar, bölgede sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. Ürgüp ilçesinde bulunan ve Üç Güzeller olarak adlandırılan peribacalarına hayran kalan gruptan Salamu ve Misa Horiuchi isimli çift de Türkiye ve Kapadokya hakkındaki duygularını, "Kapadokya'nın ismini daha önce birçok kez duymuştuk ve çok merak ediyorduk. Gelip gördüğümüzde çok şaşırdık. Sanki uzaya gelmiş gibiyiz ya da farklı bir dünyadayız. Yeniden gelmeyi çok isteriz" şeklinde aktardı.

4 gün boyunca Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri gezecek olan Japonlar, daha sonra Pamukkale'yi gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?