16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Karagöl doğa severlerin mekanı oluyor

Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve eşsiz güzelliğiyle doğa severlerin uğrak yerlerinden biri olan Karagöl'ün korunması için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Master” planının hazırlandığı bildirildi.

İlçeye bağlı Karçal Dağı'ndaki Aralık Yaylası yakınlarında bulunan ve 19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu bir derenin önünün kapanmasıyla oluştuğu bilinen Karagöl, yazın olduğu gibi, sonbaharın yaşandığı bugünlerde de doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Çeşitli meslek gruplarına yönelik düzenlenen geziler ve turlarla bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaprakları sararan ağaçlarla çevrili Karagöl'de, tekne gezintisi yapıyor. İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve ulaşım zorluğuna rağmen her yıl yaklaşık 10 bin turistin ziyaret ettiği belirtilen Karagöl'ün, doğal güzellikleri bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması için Çevre ve Orman Bakanlığı’nca çalışma yapıldığı bildirildi.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada, Karagöl'ün de içinde bulunduğu 368 hektarlık alanın Çevre ve Orman Bakanlığınca 2002 yılında ''Tabiat Parkı'' ilan edilmesiyle, bölgenin doğa turizmi açısından cazip hale geldiğini söyledi. Artvin'in, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin bir özeti olduğunu belirten Aydoğdu, ''Karagöl bu doğal zenginliklerimizden biri. Türkiye turizmi, hatta turizm dediğimiz olgu ve turistin bakış açısı bakımından görebileceği her şey Karagöl'de var. Bu bizim büyük bir zenginliğimiz'' dedi.

Karagöl'ün güzelliğini ifade etmekte çaresiz kaldıklarını ifade eden Aydoğdu, şunları söyledi: ''Bunu bütün ülkemiz insanı ve dünya insanlarıyla paylaşmak istiyoruz. Buranın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Master” planı yapılıyor, onu bekliyoruz. Karagöl'ü biz olabildiğince koruyoruz. Sonbaharda da epeyce ziyaretçi akını var. Belirli bir disiplin içerisinde doğaya zarar vermeden burayı görmek isteyen doğa aşığı insanların istifadesine sunmak istiyoruz.''

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?