22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Kars'a 5 yıldızlı otel

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Havaalanı yolu üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü arkasındaki 157 dönümlük araziye Yeni Otogar yapılacağını söyledi.

Yeni otogarın yapılacağı alanda açıklamalarda bulunan Başkan Alibeyoğlu, arsanın Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden satın alındığını ve 12 Haziran'da ihalesinin yapılacağını söyleyerek, "Bu bölgeye çok modern bir otogar yapacağız. İhaleyi alan firma 30 yıl boyunca işletmeciliğini kendisi yapacak. Otogarın yanında ki 20 dönüm arazinin tapusunu da ihaleyi alan firmaya vereceğiz. Firma, 20 dönüm araziyi de tahsis ederek çok katlı 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi bile yapabilecek. Hemşehrilerimizin Bu ihaleye katılmalarını istiyorum. 30 yıl boyunca "yap-işlet-cirodan pay al" şeklinde olacak. Hemşehrilerimiz bu ihaleyi kaçırmasınlar" dedi.

Havaalanının yolu üzerinde Sarıkamış ve Kars'a hitap eden 5 yıldızlı bir otelin de yapılacağını kaydeden Başkan Alibeyoğlu, "Kars artık her konuda atılım yapmıştır. Hayatın her alanında atılımlar yapmaya başladık. Havaalanından insanlar hemen uçaktan iner inmez otobüse binecekler, yada otobüsle köylerden, ilçelerden gelerek buradan havaalanına geçecekler. Bütün Avrupa kentlerinde oteller, otogarlar, havaalanlarının hemen yanındadır. Yatırım yapacak insanları buraya davet ediyorum. Kimse almasa bile bir şekilde biz otogarı buraya yaptıracağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 10:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?