20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Kayak merkezlerinde son durum

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes ve Kartalkaya'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı.

Erciyes Kayak Merkezi yetkililerinden alınan bilgilere göre, dün sabahtan bu yana aralıksız devam eden yağış sonucu kar kalınlığı 2 metre 80 santimetre olarak ölçüldü. Erciyes'te açık ve berrak bir hava hakim.

Kartalkaya'da kar kalınlığı 2,5 metreyi aştı. Kayak merkezinin bulunduğu bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Zincirsiz araçlar kayak merkezine çıkamıyor. Köylüler, yol güzergahı boyunca oluşturdukları alanlarda araçlara ücret karşılığı zincir takıyor.

Kartalkaya'da bulunan otellerin yetkilileri, kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde kar kalınlığının 3 metreye ulaşacağını ve kayak sezonunun nisan ayı sonuna kadar devam edebileceğini söyledi.

Kayak merkezinde bulunan ve toplam uzunluğu 42 kilometreye ulaşan 24 pistin tamamında kayak yapılıyor.

KARTEPE

Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartepe'de kar kalınlığı 185 santimetre olarak ölçüldü.

Marmara Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda seyredilebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı turistler pistlerde kayak ve snowbord yaparak zaman geçiriyorlar.

Karttepe'de hizmet veren otelin Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, Kartepe'de şu an için kar kalınlığının 185 santimetre olduğunu belirterek, “Son kar yağışları yatırımcının yüzünü güldürdü. Geçen yıl 3 ya da 4 hafta kar yağdı. Ancak bu yıl dolu dolu kar yağdı. Eğer kar yağışı böyle devam ederse nisan ayının ortalarına kadar Kartepe'de kayak yapılabilir” dedi.

ULUDAĞ

Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ'da kar kalınlığı 150 santimetreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonundan alınan bilgiye göre, hafta başından bu yana etkili olan kar yağışıyla birlikte Uludağ Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 150 santimetreye çıktı.

Halen etkisini sürdüren kar yağışının, yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirildi. Kuvvetli rüzgarın etkisini yitirdiği Uludağ'da, gündüz sıcaklığının eksi 9, gece ise eksi 13 derece civarında olması bekleniyor.

BAYRAKTEPE VE PALANDÖKEN

Doğu'daki kayak merkezlerinden Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 170, Palandöken'de ise 86 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte, kar kalınlığı 86 santimetreye ulaşan Palandöken'de, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen konuklar, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde 30, 18, 27, 21, 20 ve 29 No'lu pistlerin dışında tüm pistlerde kayak yapılabiliyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 170 santimetre olarak ölçüldü.

ATABARI VE GÜMÜŞKAYAK

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 180 santimetre olarak ölçüldü. Mersivan Dağı'nda yer alan kayak merkezine ulaşılabilecek tüm yollar açık.
Gümüşhane'deki Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı 50 santimetre olarak ölçüldü. Kayak yapmaya elverişli bulunan merkeze ulaşılabilecek tüm yollar açık durumda.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde iki günden bu yana aralıklarla etkili olan yağmur, Karacadağ Kayak Merkezinde karların erimesine neden oldu. Geçen hafta kar kalınlığının 20 santimetre civarında ölçüldüğü 1919 rakımlı merkezde dün başlayan yağmurun bugün de devam ettiği, bu nedenle pistin kayak yapmaya müsait olmadığı öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kayak merkezinin bulunduğu bölgede bugünden itibaren kar yağışı bekleniyor.

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 14:14:14
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 00:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?