18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kempinski'den yüzde 50 indirim

Bodrum'a turist yağdı

Kempinski yüzde 50 indirim yaptı zengin ‘kış’ demedi Bodrum’a aktı

Kriz nedeniyle 40-50 bin euro’luk cruise seyahatleri ya da ezgotik ülkelerde tatil yerine daha uygun fiyata farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen zenginler sayesinde kış sezonunda sessizliğe bürünen Bodrum’a turist yağdı. Bodrum’da yüzde 50 indirimli fiyatlar sayesinde Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Ocak-Şubat’ta gecelemelerde yüzde 200 artış yakaladı.

Küresel finans kriz nedeniyle, bugüne kadar 40-50 bin euroya cruise seyahatleri yapan ya da Tayland gibi ülkelerde egzotik tatiller yapanlar yeni arayışlara yönelince kış sezonunda sessizliğe bürünen Bodrum’a gün doğdu. Krizle birlikte dünya genelinde ’lüks turizm’ tanımı değişirken bir haftalık tatil deneyimini yüzde 50 daha ucuza sunan Bodrum, kış döneminde yabancıların gözde tatil merkezi oldu. Ocak-Şubat döneminde geçen yıla göre oda gelirlerinde yüzde 174, gecelemelerde ise yüzde 200 artış yakaladıklarını söyleyen Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Satış ve Pazarlama Direktörü İbrahim Korkut, kış döneminde özellikle uygun fiyatlı ’suit’leri ve burada konaklayanlara sundukları havaalanından lüks araçlarda transfer, odada kahvaltı, 24 saat kapıda şoför, SPA masajları, iyi bir yemek deneyimi, Bodrum şehir merkezine ücretsiz transfer, ücretsiz Pay TV gibi ek hizmetlerle Avrupalı, Rus, Ortadoğu ve Kazak zenginlerin kışın da tercih ettiği bir tatil merkezi haline geldiklerini açıkladı.

Suit taleplerinde de yüzde 10’luk artış yakaladıklarına dikkat çeken Korkut, “Ocak ve Şubat aylarında yakaladığımız bu ivme önümüzdeki aylar için de umut verici oldu. Mayıs’tan itibaren yaz sezonunda da geçen yıl rakamlarının çok üzerinde olacağımızı gözlüyoruz” dedi.

Lüks tanımı değişti

Dünyayı etkisi altına alan küresel kriz nedeniyle ’lüks turizm’ tanımının değiştiğini ve tüketicilerin artık 40-50 bin euroluk cruise seyahatler yerine 20 bin euroya malolacak Bodrum gibi destinasyonlarda tatil deneyimine yöneldiğini aktaran İbrahim Korkut, “Tüketiciler kriz öncesinden Tayland’ta ya da egzotik ülkelerde 30-40 bin euroya tatil yapıyordu. Ama şimdi daha uygun fiyata farklı heyecanlar istiyor. Biz de Bodrum’da bu heyecanı, yüzde 50 daha ucuza ve iyi konaklama, iyi bir SPA, yemek, servisle yaşatıyoruz. Bu yüzden kışın da rezervasyonlarımız arttı” açıklamasını yaptı.

296 euro’dan başlıyor

Kış sezonunda özellikle yönetim kurulu toplantıları ve üst düzey toplantılarda önemli bir talep aldıklarına da dikkat çeken Korkut, “Kriz dönemlerinde yöneticiler rahat bir ortam istiyor. Bu yüzden özellikle bankalar, telekom ve ilaç sektöründen oldukça iyi rezervasyonlar aldık” değerlendirmesini yaptı. Suit’lerde kış sezonunda uygun fiyat paketleriyle sundukları ek hizmetin büyük ilgi gördüğünü anlatan Korkut, şöyle devam etti: “Yazın 510 euro olan deluxe oda fiyatlarımız kış sezonunda 145 euro oldu. Suitler’de ise yazın 12 bin 700 euroluk fiyatları 600 eurodan sunduk. 296 euroluk paketler sunuyoruz.”

YAZIN İngilizler ÇOK GELECEK

Bu yıl krizden kısa vadede en çok Ruslar’ın etkilendiğini söyleyen İbrahim Korkut, “Ancak İngiltere’de büyük bir talep var. İngiltere euro bölgesinin dışındaki ülkelere yöneldi bu da 2009’da Türkiye’ye yönelik talebi artırdı. Batı Avrupa’dan gelen geçen yılla aynı kalır ama İngilizler’in sayısı artacaktır” dedi.

Personeli çıkarmıyor yurt dışına eğitime gönderiyor

Bodrum’da birkaç otelin kapılarını açık tuttuğuna dikkat çeken İbrahim Korkut, “Otelinizi kapattığınızda vasıflı personelinizi de kaybediyorsunuz. Biz bunun yerine personelimizin bir bölümünü yurtdışına eğitime ya da deneyim kazanmaları için zincirdeki diğer otellere gönderiyoruz. Bu yıl 80 personelimizi yurtdışına gönderdik” dedi.
 

 

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 01:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?