20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

'Kendi elemanını kendin yetiştir'

Magic Life oteller zinciri ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle, “Turizm Akademisi” adı altında, Turizm-Otelcilik ve Rekreasyon Mesleki Eğitim Sertifika Programı başlatıldı.


Magic Life Bodrum Genel Müdür Yardımcısı ve Akademi Müdürü Gökhan Tankaya, turizm sektörü için nitelikli personel yetiştirmek amacıyla Ankara Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını ve kurumla 5 yıllık sözleşme imzalayarak eğitim çalışması başlattıklarını bildirdi. Proje kapsamında her yıl 300 kişiye eğitim vereceklerini belirten Tankaya, yeni personel yetiştirilmesinin yanı sıra mevcut otel çalışanlarına da hizmet içi seminerle eğitimler verileceğini kaydetti. Tankaya, Manavgat'ın Çolaklı beldesindeki Ankara Üniversitesi tesislerinde başlatılan ücretsiz eğitim programı kapsamında “Kendi personelini kendin yetiştir” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Türkiye'de ilk defa uygulanacak pilot bir çalışmanın başlatıldığını söyledi.


Tankaya, verilecek eğitime, Türkiye genelinde 19 ilde yapılan seçmeler sonucu, Magic Life İnsan Kaynakları yöneticileri tarafından seçilen 18 yaş üstü lise ve ilköğretim mezunu 100 kişinin katılacağını ve programının 36 hafta süreceğini kaydetti.

Tankaya, eğitimin 12 haftasının teorik, 24 haftasının ise Magic Life'ın Antalya, Marmaris, Bodrum ve Sarıgerme'deki tesislerinde uygulamalı stajla tamamlanacağını belirtti.


Eğitim programı kapsamında, adaylara ön büro, kat hizmetleri, servis, bar ve mutfak olmak üzere 5 alanda eğitim verileceğini belirten Tankaya, Tömer tarafından da 120 saatlik Almanca eğitimi verileceğini söyledi. Projenin diğer aşamasında ise Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunlarının, Magic Life kulüplerinde çalışmak üzere animatör olarak yetiştirilmesinin yer alacağını ifade eden Tankaya, dağ bisikletçisi, tenis eğitmeni, çocuk gelişimi uzmanı, dansçı ve akrobatların yetiştirileceği projenin, Magic Life Viyana Merkez Eğlence Direktörlüğü ve Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü tarafından yürütüleceğini bildirdi.


Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Prof. Dr. Rüştü Güner de turizm sektöründe yatırım yapmanın ve tesis inşa etmenin yeterli olmadığına dikkati çekerek, nitelikli personelin yetişmesi için ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Güner, “Tesisler çoğaldıkça kalifiye, eğitimli ve nitelikli eleman bulmak zorlaşıyor. Her ne kadar lüks ve yıldızlı oteller yapılsa da çalışanların niteliği güçlendirilmedikçe istenilen sonuca ve başarıya ulaşmak zorlaşacaktır. Bu nedenle bu projenin, sektör adına bir başlangıç olduğunu düşünüyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 22:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem güçlü IP: 78.181.167.xxx Tarih : 19.10.2008 21:09:18

merhaba arkadaşlar Magic Life programına katılmayı düşünüyorum, Magic Life hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen benimle paylaşın mamyy_59@hotmail.com şimdiden teşekkür ederim