22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

KKTC'de kongre turizmi

Kongre turizmi alanında faaliyet gösteren seyahat acentaları ve otel yöneticileri KKTC’nin kongre turizmi destinasyonu olma şansını değerlendirdi.


Uygulanan ambargo nedeniyle Türkiye dışındaki ülkelerden direkt uçak seferi yapılmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) için kongre turizminin çıkış yola olabileceği belirtiliyor.

KKTC’nin turizm alanında bugüne kadar yalnız kumarhane odaklı olarak ele alındığını belirten seyahat acentaları ve otel yöneticileri, adanın Türkiye’de yapılan ulusal nitelikli kongreler için iyi bir destinasyon olabileceğini söylüyorlar.

Pediatri kongresi

Şu anda KKTC'de yapılan ulusal nitelikli kongrelerin en büyüğü olan Pediatri Kongresi devam ediyor. SymCon'un organize ettiği 2 bini kişilik Pediatri Kongresi Acapulco Otel'de devam ediyor.

Pediatri Kongresinin KKTC'nni kongre turizmi alanında bugüne kadar yapılanların en yüksek katılımlı olması bu işin bundan sonras için gösterge olabileceği belirtiliyor.



KKTC'deki otel ve kongre turizmi yapan acenta yöneticileri yeni yeni gelişen kuongre turizminin sağlıklı biçimde gelişmesi için mevcut altyapının olanak verdiği çaptaki kongrelere ağırlık verilmesi gerektiğini, şimdiden altındahn kalykılmayacak çapta büyük katılımlı kongre alınması halinde burada yaşanabilecek sorunların süreci olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Ulaşım ve otel fiyatları ucuz
KKTC’nin ulusal nitelikli kongreler için şansının ne olduğuna ilişkin soruları yanıtlayan Visitur Yönetim kurulu Başkanı Talha Çamaş, turizmgazetesi.com’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"KKTC’nin kongre turizminde, uluslararası olanlar için değil ama ulusal nitelikli olanlar için şansı var. Zaten tek başına ulusal kongreler KKTC’ye yönlendirilirse KKTC turizmde ciddi bir atılım yapar. Bu durum şimdi eskisine göre çok daha mümkün hale geldi. Çünkü, KKTC’de kongre turizmine uygun çok sayıda yeni otel yapıldı. Bugüne kadar Antalya ve İstanbul’da yaptıkları kongrelerini burada yapan katılımcı için KKTC farklı bir mekan oluyor. Havayolu ulaşımı ve otel fiyatları da Türkiye’den daha uygun."

Kumarhanelerden sonra en iyi ürün
KKTC’nin kongre turizmini geliştirmek amacıyla Türkiye’de yaptığı toplantıları buraya almaya başlayan Serenas Turizm Genel Müdürü Mustafa Gürbüz, kongre ve toplantı için gelenlerin buradan memnun ayrıldıklarını söyledi.
Gürbüz, kongre turizminin KKTC’nin kumar dışında elindeki en önemli ürün olduğunu belirterek, bunun tanıtılıp anlatılması ve pazarlanması gerekir” dedi.

Yeni oteller şansımızı artırıyor
Akmina Travel Genel Müdürü İsmail Abidin de, son dönemde peş peşe yapılan çok sayıda yeni otel ile ortaya çıkan yatak kapasitesi ve otellerdeki kongre salonlarının bu iş için önemli bir zemin hazırladığını söyledi.

Teşvik edilmeli
Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ise KKTC’nin turizmde kendini kongre turizmi alanına odaklaması gerektiğini yıllar önce söylediklerini, şimdi bunun yavaş yavaş gerçekleşmeye başladığını belirtti.
Arar, Türkiye’nin de KKTC’de yapılan toplantı ve kongrelere özel teşvik vermesini, bunu da yurtdışında fuarlara katılan firmalara verilen destek gibi görmek gerektiğini belirterek, "Bu konuda kısa sürede önemli yol alınacağı izlenimi edindim" dedi.

turizmgazetesi
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 13:20:56
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 13:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?