22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Koç: 'Dinlerine şey edeyim'

Gafları ile sık sık gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, TBMM Türkçe’nin Korunmasını Araştırma Komisyonu’ndaki sözleri, komisyonun AKP’li üyelerini bile şaşırttı. 

Koç, komisyona bilgi verdikten sonra, Antalya’da kurulan Dinler Bahçesi’yle ilgili bir soruyu yanıtlarken, Dinler Bahçesi’nin yapımının sadece “jest" olarak görülemeyeceğini ihtiyacın da dikkate alındığını söyledi. 

İstanbul’da ya da başka bir ilde yeni bir dinler bahçesi oluşturma projeleri bulunmadığını belirten Koç’un bu sözlerinin ardından “Alanya’da 15-20 bin Alman yaşıyor, onların da dinlerini şey edeyim" demesi ise, komisyon üyelerinde şaşkınlık yarattı ve gülüşmelere neden oldu. 

AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bu sözlerin yanlış anlaşılabileceğini söyleyince Koç, önce “Ben mi dedim, ne dedim? Öyle bir şey demedim" dedi. Bakan Koç, daha sonra “Ben onlar da dinini yaşasın anlamında söyledim. Her şeyden bir anlam, bir şey çıkartıyorlar, eğer bundan da bu anlamı çıkaracaklarsa, bunu da yanlış anlarlarsa yuh olsun" diye konuştu.

TÜRKÇE İNGİLİZCE’DEN GÜÇLÜ

Koç, komisyonda ayrıca, dilin Allah’ı lütfu olduğunu belirtirken, “Diller de insanlar gibi uzun, kısa boylu, şişman veya zayıf olabilir" diye konuştu. Türkçe’nin İngilizce’den güçlü olduğunu söyleyen Koç, “İngilizce’nin arkasında Britanya ve ABD imparatorluğu olunca herkes selam duruyor" dedi.
milliyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 09:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Filiz IP: 85.97.203.xxx Tarih : 10.04.2007 11:50:03
İşte bir bakan daha ,doğru dürüst konuşmasını bilmiyor ,almışlar Turizm bakanı yapmışlar.Onda değil onu o göreve layık görende hata.