25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Komşu'un turisti Türkiye'ye

Yunanistan'a rezervasyonların gerilemesi nedeniyle tur operatörlerinin uçaklarını Türkiye'ye yönlendirdiğini aktaran Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, bu ülkeden vazgeçen turistlerin Türkiye'ye çekilmesi için herkesin birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Yeni turizm sezonunu ve Ela Quality Resort Hotel'in 2010 yılı hedeflerini paylaşan Karatopraklı, gelişmelerin umut verici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin rakibi olarak öne çıkan İspanya ve Yunanistan'da 2010 yılı rezervasyonlarında yüzde 15 seviyelerinde gerileme yaşandığının altını çizen Karatopraklı, "Bu gelişmeler Türkiye'ye olumlu şekilde yansıyacak. Yunanistan ile çalışan bazı tur operatörleri uçaklarını Türkiye'ye yönlendirmeye çalışırken, bizler de bu durumu fırsat bilerek gerekli hamleleri yapmalıyız. Buradan alacağımız pay bize gelecek açısından yeni ufuklar ve pazarlar açabilir. Ruslarla ilgili de tur operatörlerinin 2008'in üzerinde rezervasyon planladıklarını biliyoruz. Dolayısıyla 2010 yılı sektörümüz için yeniliklere gebe olabilir" diye konuştu.

Turizmde 2008 yılını hatırlatan Karatopraklı, bu dönemin çok iyi geçtiğini, 2009'da ise turist sayısında azalma olmamasına rağmen gelirlerde gerileme yaşandığını anımsattı. Ancak 2010 yılında gelir anlamında 2008 seviyelerinin yakalanıp yüzde 10 da üzerine çıkmasını beklediğini kaydeden Karatopraklı, "Trend hala Türkiye'den yana. İspanya ve Yunanistan'da rezervasyonlar gerilerken, bizde özellikle Almanya, Belçika ve Rusya'dan yüzde 15'leri bulan rezervasyon artışı sektörümüze umut veriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de de erken rezervasyon anlayışının yaygınlaştığını belirten Karatopraklı, özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Türk turistler için otellerde yer sıkıntısı olabileceğini vurguladı. Yabancı turistlerin de ilgisinin artması nedeniyle Türk turistlerin tatillerini şimdiden ayarlamalarını öneren Karatopraklı, böylece hem indirimlerden yararlanılabileceğini, hem de tatil anlamında sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

Geçtiğimiz sezonu yüzde 80 doluluk oranıyla tamamlayan Ela Quality Resort Hotel'in bu yıl yüzde 90 doluluk hedeflediğinin altını çizen Karatopraklı, turizm alanında büyüyeceklerini vurguladı. Karatopraklı, "Şu anda İstanbul'da iki tane projemiz var. Bunlardan biri kesinleşti. Diğerinde ise yüzde 70'lik yol alındı. Bunlarla ilgili olarak Avrupalı yatırımcılarla da görüşüyoruz. İstanbul'da resort alanında gelişeceğiz. İlk otelimiz bir yıl içinde açılacak" dedi.

Belek'te birçok alanda ödüller alan Ela Quality Resort Hotel'in yeni sezona da hazır bulunduğunu aktaran Karatopraklı, önümüzdeki günlerde 680 kişiyi bulacak otel çalışanlarının eğitimlerini aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Karatopraklı, "İnsan kaynağında her departmanımız yılda 20 defayı bulan eğitimden geçiyor. Birçok departmanda AB kalite standartlarını yakaladık. Bizim hedefimiz yüksek insan kalitesiyle hizmet vererek turizm çıtasını yükseltmek. Bununla birlikte de fiyatları yukarıya çekerek Türk turizmini daha iyi seviyelere taşımak istiyoruz" dedi.

24 ülkeden misafir ağırladıklarını, bunların yüzde 15'inin Türk olduğunu dile getiren Karatopraklı şöyle devam etti: "Bizim Sultan Palace ve Ela Palace denen geceliği 6 bin 800 doları bulan çok üst düzeye hitap eden konseptimiz var. Bunlarda özel yüzme havuzu, SPA, özel hizmet veren çalışanlar var. Buralarda başbakanlar, cumhurbaşkanları, işadamları, üst düzey bürokratlar tatil yapabiliyor. Ayrıca göl evleri, standart odalar, kongre ve golf turizmine yönelik konseptlerimiz var. Bunların yanı sıra çocuklar için Everland Q, Avrupa Kaplıcalar Birliği kriterleri kalite, hijyen ve hizmet standartlarını yakalayarak Eurospawellness ödülü alan 4 bin 500 metrekarelik SPA merkezimiz, birçok yarışmadan altın madalyalar alan 7 ala carte restoranı kapsayan mutfağımız gibi çok çeşitli konseptlerimiz en kaliteli hizmetleri kapsıyor. Kurduğumuz sistem Türk turizmini geliştirecek nitelikte. Biz bu sistemi insan kaynağımızla geliştiriyoruz. Ayrıca dünyanın en önemli internet portalı HolidayCheck'in anketinde dünyanın ilk yüz oteli arasında seçildik. Belekte de birinciliği elde ettik. Özellikle Almanlar tatil tercihlerinde bu siteyi referans alarak rezervasyonlarını yapıyorlar ve biz burada önemli bir avantaj yakaladık."

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2010 Pazar 12:04:11
Güncelleme :4 Nisan 2010 Pazar 12:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?