20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Konaklama vergisinde geri adım

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, konaklama vergisi konusunda yapılan çalışmaların askıya alınması için Başbakanı adres gösterdi, "Kaz gelecek yerden tavuk esirgemem" sözleriyle geri adım sinyali verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, turizmde kullanılan her şey dahil sistemi için "her şey dahil, fiyatları indir Allah indir" dedi. Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Unakıtan otellerde "sabahtan akşama doyrulan adama" verilen hizmet karşılığında yeterli ücretin alınmadığını söyledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyelerine seslenen Unakıtan Türkiye'deki otellerde servisin çok iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:

'Deniz var, yeşillik var'

"Oteller fevkalade güzel. Biraz çevreciliğe dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bütün bunlara rağmen güven azlığından mıdır, her şey dahil, fiyatları indir Allah indir... Adamı sabahtan başlıyoruz doyurmaya, akşama kadar... Avrupa'nın bütün TIR şoförleri bizde. 35 euro fiyat...İşimiz gücümüz hizmet, para var mı? Yok. Kendinizin kıymetini bilin."
Unakıtan turizmcilerden hizmeti ucuza satmamasını isteyerek "Benim arzum bu. Hepsi süper. Deniz var, yeşillik var. Bizim yapacağımız bir şey varsa da söyleyin." şeklinde konuştu.

Turizmcilere, "Sizler, takdir edilecek insanlarsınız. Bu işi iyi öğrendiniz" diye seslenen Unakıtan, Türkiye'ye 50-60 milyon turistin geleceğini görmeyi umut ettiğini dile getirdi. Sektörde KDV ile ilgili düzenlemeleri hatırlatan Unakıtan, "Benim de sizden beklentim var. Bu işin vergisini doğru dürüst verin. Getirin paraları, vergisini de verin" dedi.

'Kaz gelecek yerden'

Turizmcilerin konaklama vergisi konusundaki taleplerine ilişkin olarak da Unakıtan, "Bu konuyu Başbakan'a söyleyin. Ben de sizin tarafınızda olurum. Neden? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Cari açıkta en önemli gelir kaynağımız turizm" diye konuştu.
Kemal Unakıtan, yabancıların Türkiye'de mülk edinmesine ilişkin olarak da birçok emekli diplomatın gidip Bodrum'da yaşadığını belirterek, "Kötü bir şey mi? Kazandığını getirip burada harcıyor" diye konuştu.
Unakıtan, yabancılara mülk satışına ilişkin yeni kanun üzerinde çalıştıklarını, bunu TBMM'ye sunacaklarını bildirdi.

Unakıtan daha önce söylediği parayı veren düdüğü çalar sözünü tekrarlayarak , "Özelleştirmede parayı veren düdüğü çalar. Parayı kim verdiyse Kuşadası'nı ona verdik. İyi de oldu. İş yapan adama çamur atan çok oluyor" diye konuştu.

Organik tarıma destek

Maliye Bakanlığı, organik ve teknolojik tarım başta olmak üzere bitkisel üretimde kullanılacak tarım arazileri ile organize hayvancılık yapılmak üzere ihaleye çıkarılacak kamu taşınmazlarının kiralama ve irtifak hakkı bedellerini, yüzde 50 oranında düşürüyor.


Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa gönderilen "Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı" organik ve teknolojik tarımı desteklemeyi hedefliyor.
Maliye Bakanlığı yetkilileri, organik ve teknolojik tarım için kendilerine çok sayıda arazi tahsisi talebi geldiğini de bildirdi. Yetkililer, özellikle Antalya, Aydın ve Afyon'da yoğunlaşan bu taleplerin yeni düzenlemenin ardından daha da yoğunlaşmasının beklendiğini ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 10:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?