26
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Konaklar dizi mekanı olunca..

'Aslanlı Konak'ta çekim var, Sıla'yı gezin'

'Bir Bulut Olsam'ın çekildiği Aslanlı Konak' ziyaretçi akınına uğruyor. Çekimlerden fırsat bulamayanlar ise bir sokak aşağıdaki 'Sıla'ya ev sahipliği yapan 'Midyat Çevre Kültür Evi'ni geziyor.


'Sıla', 'Aşka Sürgün', 'Berivan' ve 'Kara Duvak' gibi dizilere ev sahipliği yapan Mardin, şimdi de Kanal D'nin yeni dizisi 'Bir Bulut Olsam'ı ağırlıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek dizinin çekildiği 'Aslanlı Konak'ı görmek isteyen vatandaşlar, hafta içi ve hafta sonu aralıksız devam eden çekimlerden bu mekânı gezmeye fırsat bulamayınca, 'Sıla'nın çekildiği konağa yöneliyor.

'Bir Bulut Olsam'ın senaristi ve oyuncusu Meral Okay, diziye gösterilen ilgiden de oldukça memnun. Dizinin başlamasıyla birlikte 'Aslanlı Konak'ın çevresi de hareketlenmiş. Bakkalıyla, sucusuyla adeta işlek bir cadde görünümünde. Ellerinde incik boncuk satan küçük çocuklar "Buradan sonra da 'Sıla'ya götürelim abi!" diyerek sizi Midyat'ta çekilen dizilerin mekânlarında gezdiriyor. 'Midyat Çevre Kültür Evi' olarak restore edilen konağı kimse bu adla tanımıyor. Konak, 'Sıla'nın konağı olarak biliniyor. Giriş için 1 TL ücret alınan konağın Almanya'dan bile ziyaretçileri var. 'Aslanlı Konak'a gelenler Sıla'nın konağına geldiği gibi, Sıla'nın konağını görenler de 'Bir Bulut Olsam'ı soruyor. Her ne kadar Midyat halkı kameralar ve çekim ekipleriyle yaşamaya alışsa da çoğu, dizinin kendi kültürlerini yansıtmadığından şikâyet ediyor. Ama böyle de mutlular...


 

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 02:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?