26
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Kongre turizmi için yasa

Kongre turizmi için yasa geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kongre faaliyetlerini Türkiye çapında organize etmek ve Türkiye’yi daha çekici kongre mekanı haline getirmek için yasa hazırlıyoruz.Bu yasa dönemi kapanmadan TBMM’ye sunmaya çalışacağız" dedi.

Günay, Türkiye’yi dünyaya anlatmak için yeni tanıtım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi. Dünya Su Kongresi’nin bu ay İstanbul’da yapılacağını, yıl sonunda IMF kongresi olacağını, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edildiğini ve bu yıl Fransa’da Türk etkinlikleri düzenleneceğini anımsatan Günay, bu tarz uluslararası etkinliklerle Türkiye’nin adını dünyaya duyurduklarını bildirdi.

Sağlık turizmi sıçrar

Türkiye’nin kongre, kış ve termal turizm sayesinde kısa vadede ciddi sıçrama yapabileceğini belirten Ertuğrul Günay, bu kapsamda kongre turizmi üzerinde özel olarak çalıştıklarını ifade etti. Konuyla ilgili yasa tasarısı hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Günay, şöyle devam etti: "Kongre faaliyetlerini Türkiye çapında organize etmek, bunların duyurulmasının alt yapısına kaynak oluşturmak, Türkiye’yi daha çekici kongre mekanı haline getirmek için yasa hazırlıyoruz. Bir yandan fiziki altyapıyı toparlarken, yatırımlar yaparken, bir yandan da kongreleri Türkiye’ye toplamak istiyoruz. Çünkü bunlar önemli uluslararası kararlar. Bu nedenle bir merkezi örgütlenme tasarımız var. Bu, sektörden de gelen bir öneriydi. Aşağı yukarı olgunlaştırdık. Nisan-Mayıs aylarında, bu yasa dönemi kapanmadan TBMM’ye sunmaya çalışacağız."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 00:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?