25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kriz balonu patlatamadı

Kapadokya'nın simgelerinden biri haline gelen balon turizmi büyümeye devam ediyor. Baloon Turca'nın Genel Müdürü Abdullah Uluer, 2010 yılında 50 bin kişiyi balonla uçurmayı planlıyor.

İki yıl önce dünyanın en genç balon pilotu ünvanı ile Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Abdullah Uluer, bu alandaki tecrübesini 2009 yılında kurdukları Baloon Turca'ya taşıdığını belirterek bölgedeki turizm potansiyelini değerlendirdi.

2009 yılının mayıs ayında faaliyete başladıklarını belirten Uluer, sezona geç girmelerine rağmen 15 bin kişiyi balon ile Kapadokya bölgesinde taşıdıklarını söyledi.

Kapadokya'nın balon turizmi için en dünya üzerindeki en ideal noktalardan birisi olduğunu dile getiren Uluer, şirket olarak bu potansiyele değer katmayı amaçladıklarını ifade etti.

2009 yılında 15 bin kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Uluer, 2010 yılında balon sayısını arttıracaklarını ve toplamda 50 bin kişiye hizmet vermeyi planladıklarını da dile getirdi.

25 kişi kapasiteli dört balon ile hizmet verdiklerini anlatan Uluer, farklı dönemlerde farklı bölgelerden misafirler hizmet verdiklerini belirtti. İlkbahar döneminde ağırlıklı olarak Almanya pazarından turistlerin balon turizmine ilgi gösterdiğini söyleyen Uluer, yaz döneminde İspanyollar, sonbaharda ise İsrail ve Japon pazarından konukları uçurduklarını söyledi.
 

Turizmdebusabah.com
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 23:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?