22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Küçük turizmciye kredi müjdesi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizm sektörüne yönelik yeni kredi olanakları hazırladıklarını belirterek, 2008 yılında turizm sektörüne 100 milyon YTL finansman sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Ateş, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ve Baş Ekonomist Saruhan Özel, Antalya'da turizmcilerle bir araya geldi.

Ateş, bankasının turizm sektörüne yönelik hazırladığı projeleri anlattı. Turizmin sadece otellerden oluşmadığını, bu otelleri tedarik eden bir çok yan sektörün bulunduğunu söyleyen Ateş, bugün turizmin bütçeye resmi olarak 16 ile 18 milyar dolar arasında katkısı olduğuna dikkat çekti.

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de Denizbank'ın turizm sektörüne yönelik hazırladığı kredi paketlerini açıkladı. Sektöre 4 farklı kredi sistemi uygulayacaklarını anlatan Ertürk, kredi paketlerinin içeriğinde sadece finansman desteğinin bulunmadığını, tüm bankacılık işlemlerinin de kredi paketlerine eklendiğini bildirdi.
Ertürk, şöyle devam etti:

''Bu pakette, Denizbank'ın tüm hizmetlerini içinde bulabileceğiniz bir portal oluşturduk. Turizmin sadece otellerden oluşmadığını biliyoruz. Turizm sektörünün ana oyuncuları olan oteller, moteller, pansiyonlar, restoranlar, dericiler, kuyumcular ile bu işletmelere mal satan eczanelerden gıda toptancısına kadar tedarikçi firmalar, hazırladığımız özel kredi paketlerinden yararlanabilecekler. Dört başlık altında finansman kredi hazırladık. Bunlardan birincisi 'Sezona Hazırlık Kredisi' adı altında 6 ay ödemesiz, 24 ay vadeli kullanabileceğiz bir kredi. Bir diğer kredi seçeneği ise 'İşletmenizi Yenileyelim Kredisi'. Bunun vade oranı da 36 aya kadar çıkarılabiliyor. Bu kredilerin avantajı, örneğin Kasım ayında kullandığınız krediyi, turizm sezonunun başlamasından sonra, yani Haziran ayından sonra ödemeye başlıyorsunuz. Yat ve tekne işletmeciliği yapan işletmelere 'Yat-Tekne Bakım Kredisi' adı altında 36 ay vadeli bir kredi şekli geliştirdik. 'Yatırım Kredisi' adı altında ise 5 yıl vadeli 2 milyon YTL üst sınırlı bir kredi paketimiz var.''

AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 12:50:10
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 18:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?