22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Küresel ısınma her yeri vuruyor

Yaz aylarında günde yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Manavgat şelalesi, ırmak üzerindeki iki barajın su seviyesinin düşmesinden dolayı kurudu.

Dünyanın en büyük yeraltı nehirleri olan Dumanlı 1 ve Dumanlı 2'den beslenen Oymapınar barajı ve Manavgat barajındaki su seviyesinin düşmesi sonucu Manavgat şelalesi kurudu. Şelaleyi göremeyince şaşkınlık yaşayan yerli ve yabancı turistler, kurumuş şelale önünde fotoğraf çektirdi.

Şelale bölgesinde restoran ve kafeterya işleten esnaf, Seydişehir alüminyum fabrikasının enerji ihtiyacını karşılamak için Oymapınar barajından su salınmadığını ileri sürdü.

Şelale Dinlenme Tesisleri İşletme Şefi Selim Ünal, şelalenin kurumasıyla yüzlerce insanın zarar gördüğünü belirterek, "Turistler gördükleri manzara karşısında hiçbir aktiviteye katılmadan dönüyor. Suyun tahliyesinde dengesizlik var. Gece suyun tahliyesi normal seviyede, gündüz kesintili. Eğer bu zaman içersinde su tahliyesi gündüze alınıp gece kesilirse bu sıkıntıyı çekmeyiz" dedi. Manavgat şelalesi, 1998 ve 2005 yılında da benzeri şekilde kurumuştu.

Milliyet / DHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 08:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?