22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Kuşadası'na 10 bin turist geldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde mayıs ayıyla hareketlenen kruvaziyer turizminde gemi trafiği giderek artıyor. Yağışlı havaya rağmen bugün Kuşadası Limanı'na yanaşan 7 süper lüks gemiyle 10 bine yakın turist ilçeye giriş yaptı. 

Sabah saatlerinden itibaren sırayla Kuşadası Limanı'na yanaşan Bahama Bandıralı Legend Of The Seas ile 2 bin 500, Yunan Oceanıc II ile 800 turist, Crsytal Serenty ile 2 bin 300 turist, Monarch ile bin 600 turist, Aegean II ile 800 turist, Perla ile 900 turist ve Queen ile 650 turist ve toplam 4 bine yakın mürettebat Kuşadası'na giriş yaptı. Yolcuların büyük çoğunluğu otobüslerle Efes ve Meryem Ana turuna katılarak hacı oldu. Bazıları gece 23.00'e kadar limanda kalacak gemiler, daha sonra Ege Denizi'ndeki turlarına devam edecek. 

Bu arada, Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayı sonuna kadar toplam 90 gemi seferi gerçekleşecek. Bu ay içerisinde Holland American Lines, Princess Cruises ve Royal Carabian Cruises gibi dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerine ait Grand Princess, Royal Princess, Star Princess, Queen Elizabeth, Sea Dream 1 ve 2, Amsterdam, Roterdam, Prinsendam, Wind Sprit, Wind Star, Galaxy, Splendeur Of The Seas, Millenium, Briliance OfThe Seas, Corinthian, Celebrity
Serenity, Star Flayer, Silver Wind, Silver Whisper, Silver Cloud, Adventure, Europa, Sea Born Sprit, Sea Born Pride, Nautica, Regatta, Seven Seas Navigator, Seven Seas Voyager ve Voyager Veendam, Westardam, Legend Of The Seas, Artemis, İnsignia ve Emerald Princess gibi dev turist gemileri Kuşadası'na gelecek. 

Kuşadası'na 7 gemi ile 10 bine yakın turist deniz yoluyla günübirlik olarak Kuşadası'na giriş yaparken, büyük beklenti içerisinde olan Kuşadası esnafı ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı. Turistlerin büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesi nedeniyle şehir merkezine uğramadığından yakınan esnaf, umduğu işi yapamadı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 02:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?