15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Kütahya'ya da Hilton Oteli

Alanında dünyaca ünlü Hilton, oteller zincirine Kütahya'yı da ekliyor.

Kütahya'da alanındaki ihtiyacı büyük oranda karşılayacak olan Hilton otelini yapacak firma yetkilileri kente gelerek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

Eski SLİ lojmanlarının bulunduğu yere otel yapılması için daha önce imzalanan protokolün ardından, firma yetkilileri otel yerinde incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi. Hilton İnternational Kuzey Avrupa Başkan Yardımcısı Mike Collini, Kosifler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kosif, Sinan Kosif ve Kosifler Grubu Proje ve Yatırımlar Koordinatörü Haluk Gürşen'den oluşan heyet, önce Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İça, özellikle Kosifler Grubu'na böyle bir yatırım için Kütahya'ya fırsat verdiklerinden dolayı teşekkür etti. bunun, Hilton gibi bir marka ile gerçekleşmesinin Kütahya için apayrı bir önem taşıdığını ifade eden iça, Kütahya'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılı stratejisi içerisinde yer alan 14 marka şehir arasında bulunduğunu hatırlattı.

Kütahya'nın marka şehir ilan edilmesinin en önemli gerekçesinin; büyük bir tarih, kültür, termal ve doğa turizmi potansiyelini bünyesinde barındırmasından kaynaklandığını vurgulayan İça, "Böylesine zengin kaynaklara sahip olan ilimizin maalesef en önemli eksikliği konaklama tesisleridir. Bu eksikliği sizlerin tespit etmiş olması bizleri çok sevindirmiştir. 30 yıllık sanayici ve işi bilen biri olarak yapacağınız yatırımın ve aldığınız kararın çok isabetli olduğuna inanıyor ve sizleri kutluyorum. Kütahya; 7 bin yıllık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu döneminin yanı sıra, 130 yıl Germiyan Beyliğine merkezlik, Osmanlı döneminde de 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği'ne merkezlik yapmıştır. Kütahya, kuruluş ve kurtuluş şehri olarak adlandırılmıştır" şeklinde konuştu.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un Kütahya için ayrı bir yeri olduğunu ve her konuşmasında bütün turizmcileri Kütahya'ya yönlendirmek için gayret gösterdiğini kaydeden İça, "Kendisini fahri hemşerimiz ilan ettik. Sizlerin de gelecekte hemşerimiz olacağınızı, yatırımla birlikte beraberliğimizin çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Turizm artık alışılmış geleneksel deniz, kum, güneş turizmi dışında yeni arayışlara yönelmiştir. Bu arayışlar içerisinde Anadolu'nun zengin tarih, kültür, termal potansiyeli önemli bir turistik potansiyel teşkil etmektedir" ifadesini kullandı.


TÜRKİYE'DEKİ 37 TERMAL MERKEZDEN 7'Sİ KÜTAHYA'DA


Bunun ötesinde, Türkiye'de Bakanlık tarafından 37 merkezin termal turizm merkezi ilan edildiğini aktaran İça, şöyle konuştu: "Bunun 7 tanesi Kütahya'dadır. Kütahya'nın bir başka özelliği de yeraltı kaynakları açısından 36 çeşit madeni ile zengin bir maden potansiyeline sahip olmasıdır. Bugün dünyada küresel ısınma ile beraber suyun önemi her geçen gün artmaktadır. Burada Kütahya'nın yüzde 53'ünün ormanlar ve doğal güzellikler ile kaplı olduğunu, zengin yeraltı ve yüzey suyu kaynaklarına sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Suyumuz türkülerimize dahi işlenmiştir. İnşallah bu zenginliklerimizi birer birer değerlendireceğiz. Uluslararası bir marka olan Hilton Otellerinin en yetkili kişisinin burada bizlerle beraber bulunmasından çok büyük mutluluk duyuyorum."

Hilton International Kuzey Avrupa Başkan Yardımcısı Mike Collini de Kütahya'ya yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek; "Bizleri Kütahya'da ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Türkiye bizim için çok güzel ve özel bir ülke. Biz 52 yıldır Türkiye'deyiz ve 8 tane otelimiz var. Şimdi fark ediyoruz ki, burada inanılmaz bir imkân var. Hilton otel ve marketlerini geliştirmek için büyük potansiyel ve imkânlar var. Türkiye genelinde birçok ilde sürekli araştırmalar yapmaktayız. Hangi illerde ne gibi potansiyeller var, buralara gelip araştırmalar yapmak beni çok heyecanlandırdı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa İça görüşme sonunda gelen heyete çini tabak ve Kütahya'yı tanıtan kitaplar hediye etti.

cha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:36:38
Güncelleme :3 Ekim 2007 Çarşamba 11:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?