22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Limuzinli , helikopterli lüks Türkiye tatili

İstanbul-Bodrum arasına helikopter hattı...

Lüks otel zinciri Kempinski, Türkiye'de lüks turizmi canlandırmak üzere İstanbul- Bodrum hattında helikopterle hava köprüsü kuracak. 

Kempinski Otelleri tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar, iş adamları ve zengin turistler için cazibe merkezine dönüşmesiyle ortaya çıkan potansiyeli değerlendirmek üzere İstanbul Çırağan Palace Kempinski ile Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'da 3'er günlük konaklamanın dahil olduğu bir program hazırlandığı ve program kapsamında İstanbul- Bodrum arasında helikopter ile aktarma yapılacağı ifade edildi.

 Açıklamada, limuzin transferleri, özel suitlerde konaklama ile tarihi ve turistik turların yer alacağı programdan yararlanacakların 6 günlük tatil için 12 bin 500 dolar ödeyecekleri belirtildi. 

Türkiye'ye gelen bir turistin günlük ortalama 60-70 dolar harcadığı kaydedilen açıklamada, bu programla gelecek turistlerin diğer masraflar hariç günlük 2 bin doları aşan bir harcama yapacağına ve bu rakamın, ortalama bir turist harcamasının yaklaşık 30 katı olduğuna dikkat çekildi. 

Verilere göre Türkiye'ye gelen turistler ziyaretleri toplamında ortalama 730 dolar harcıyor.

Bu rakam İspanya'da bin 200 dolar.





ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 10:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?