15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Luftansa ve THY ortak uçacak

Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Münih ortak uçuş seferleri başladı. Ortak uçuşların başlamasıyla birlikte Türk Hava Yolları, Münih Havalimanı'nda Terminal 2'de hizmet verecek.

THY tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lufthansa ile THY'nin 25 Mart’ta uygulamaya giren işbirliği anlaşması kapsamında İstanbul-Münih Codeshare seferlerinin 3 Mayıs'ta hizmete girdiği bildirildi.

Türk Hava Yolları’nın ortak uçuşları gerçekleştirmek amacıyla Münih Havalimanı Terminal 1'den, Terminal 2'ye taşındığı ifade edilen açıklamada, “Her iki havayolu şirketinin de yolcuları için daha fazla sefer sayısı, daha fazla varış noktası ve Frankfurt, Münih, İstanbul ve Ankara merkezlerinde daha iyi bağlantı olanağı Ssağlayacak. Anlaşmanın ikinci aşaması Münih-İstanbul arasında Lufthansa ve THY uçuşları, Münih-Ankara arasında Lufthansa ve Münih-İzmir hattı arasında ise Lufthansa codeshare seferlerini kapsıyor” denildi.

MİL UYGULAMASI DA ORTAK

Mart ayı sonu itibariyle başlatılan Frankfurt merkezli ortak uçuş seferlerinin başarıyla devam ettiği kaydedilen açıklamada, her iki havayolu şirketinin özel yolcu programlarına dahil yolcularının yaz döneminden itibaren Lufthansa ve THY seferlerinde mil toplayabileceği ve bu milleri her iki havayolunda da kullanabileceği belirtildi. Açıklamada, Miles & More ile Miles&Smiles üyelerinin, daha geniş bir uçuş yelpazesinin sağlayacağı avantajlardan yararlanacağı kaydedildi.

ULAŞIM AĞI GENİŞLİYOR

2007-2008 Kış tarifesi itibariyle THY yolcularına Kuzey Amerika'da Atlanta, Boston, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Philadelphia, Portland, San Francisco, Washington, Charlotte noktalarına ulaşım olanağı sağlanacağı belirtilen açıklamada, ilerleyen aşamalarda ise Uzakdoğu, Ortadoğu ve Avrupa'da pekçok varış noktasına ulaşım imkanı sağlanacağı vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Yapılan işbirliği anlaşmasıyla THY, Lufthansa yolcularına da başta Bişkek, Karaçi, Taşkent, Duşanbe, Şam, Tebriz olmak üzere Türkiye, Yakındoğu ve Ortadoğu yönünde 27 varış noktasına ulaşım olanağı sunacak.”
ANKA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?