18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Lykia en büyüklerle anlaştı

Lykia Group, dünyanın en büyük iki tur operatörü Alman TUI ve İngiliz Thomas Cook şirketleriyle 2010 yaz sezonu satışları için tek yetkili satıcı olmalarını öngören bir anlaşma imzaladı

Turizme 250 milyon euro yatırım yaptıklarını ve 1500 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Lykia Group Yönetim Kurulu Üyesi Attila Silahtaroğlu, 2009 Eylül sonu itibariyle KDV hariç 27 milyon euro gelirlerinin olduğunu söyledi. Yıl sonu satış hedeflerinin KDV hariç 33 milyon euro olduğunu belirten Silahtaroğlu, geçen yıla göre satışların yüzde 14 büyüdüğünü, kârlılığın da yüzde 33 arttığını ifade etti.

Dünyanın en büyük bu iki tur operatörüyle yapılan işbirliği anlaşması sayesinde, grup olarak 2010 sezonu satışlarının yüzde 40’ını garanitiye aldıklarını söyleyen Lykia Group Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal da, “Bu anlaşmalar sonucunda 2010 sezonu için hedefimiz 80 bin kişiye ulaşmak. 610 bin geceleme rakamını yakalamak. Ayrıca yapılacak olan yeni anlaşmalarla bu oranı yüzde 50’nin üzerine taşıyacağız” dedi.

Belek golf metropolü
Turizmde yeni trendlerin bulunması gerektiğini anlatan Burhan Silahtaroğlu, bunun en iyi örneklerinden birinin golf turizmi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bugün Belek’te 20 km çapında bir bölgede, 20’nin üstünde golf sahası var. Belek golf metropolü olmuştur. Ayrıca Antalya bugün 500 binin üzerinde çoğunlukla lüks sınıfta yatağı olan ve altyapısını son derece geliştirmiş bir turistik metropol. Antalya’yı neden Türkiye’nin ikinci giriş kapısı yapmayalım?”

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?