19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Martı'dan Afrodisias'a butik otel

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Martı Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı tarafından, Aydın'ın Karacasu İlçesi Geyre Beldesi'ne yapılacak olan butik Otel'in temel atma törenine katıldı.

Bakan Günay, Türkiye'nin deniz ve kumundan çok denizlerin arakasındaki zenginliğn anlatılması gerektiğini dikkat çekerek temeli atılan otelin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Martı Otelleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin 11 Yıl önce ziyaret ettiği Afrodisias'ta o zaman küçük bir tesiste konakladığını ve o gün buraya böyle bir tesis kurmayı planladığını açıkladı. 11 Yıl önce planladıkları bu yatırımın kuruluşlarının 41. yılına denk geldiğini ifade eden Narin, "Elimizdeki resmi verilere göre 2010 yılında 250 bin kişinin yöreyi, 145 bin kişinin ise müzeyi ziyaret ettiğini biliyoruz. Acenteler bu yıl sayının daha da artacağını ifade ediyorlar. Böylesine yabancı turistin ilgisine mazhar olan bir bölgede konaklamaya uygun bir otelin bulunmaması turizm açısından büyük eksiklikti'' dedi. Narin, otelin 2012 Mart Nisan ayında hizmete sokmaya hedeflediklerini kaydetti

EN ÖNEMLİ SORUN TESİS VE ALT YAPI-

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da temeli atılacak tesisin, önemli ve öncü bir tesis olduğunu belirterek, Aydın'ın kültür turizmi açısından Türkiye'deki en uygun il olduğunu söyledi.

Aydın'ın sahip olduğu tarihi zenginliklerine Dünya'da eşi benzerinin az olduğunu ifade eden Coş, ''Aydın'ın kültür turizmi önündeki en önemli sorunları tesis ve alt yapıdır. Çok ihtiyaç duyulan bir tesisin temelini atacağız. Bu sayede Afrodisias Antik Kenti en tanınan ören yerlerimizden biri olacaktır'' diye konuştu.

Coş, Karacasu, Afrodisias, Tavas arasındaki yolun 35 milyon TL'lik ihalesinin yapıldığını vurgulayarak, yolun en kısa zamanda bitirileceğini söyledi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2002 yılında Türkiye'nin gelen turist sayısı ile Dünya'da 17. sırada iken 2009 yılından beri 7. sırada olduğunu belirterek, ülkemizin geçen yıl 30 milyona yakın yabancı ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Türkiye'nin farklı alanlardaki güzelliklerini de turizm olgusunun içine çekmeye çalıştıklarının ifade eden Günay, ''Kültür, tarih bunların başında geliyor. Tabii golf ve kış turizmi alanında da açılmaya çalışıyoruz. Yarım asra yakın geçmişi ile bu alanda Martı Grubu öncülük yapıyor. İnsan bu toprağın dokusunu, insanını, zenginliğini bir kez sevmeye başladığı zaman, bu sevgi bir kara sevdaya dönüşüyor. Türkiye gerçekten eşi bulunmaz tarih zenginliğine, derinliğine sahip dünyanın eşsiz ülkelerinden birisidir. Aydın, Denizli, Muğla, İzmir bütün bu coğrafyanın bu zenginliği, iç hazine odası gibi inanılmaz güzellikleri bağrında taşıyor. Ara Güler Hocamızın ilk fotoğrafları ile beynimize nakşettiği, Kenan Erim Hocamızın yıllarını verdiği bu topraklara bir kültür konaklama merkezi yapmaya çalışıyoruz. Belki bu alanda Türkiye'de bir ilke imza atmaya çalışıyoruz. Buna ihtiyacımız var. Dört yıla yakın Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyorum. Arkadaşlarıma bizim sadece Dünya'ya tanıtacak denizlerimiz, kumsallarımız olmadığını, asıl denizlerimizin, kumsallarımızın arkasında eşi benzeri bulunmayan başka zenginliklerimizin ve güzelliklerinin olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sonunda bende güzel şeyler öğrendim. Onlarda anlattıklarımdan güzel şeyler çıkardılar ki güzel adımlar atmaya başladık'' dedi.

Törende konuşmaların ardından Bakan Günay, Vali Coş ve Martı Otelleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk ve AK Partili Aday Gültekin Kılınç tarafından tesislerin temelleri atıldı.

MARTI AFRODİSİAS-

Afrodidias’ın bulunduğu Geyre Beldesi'nin ilk ve tek otel olma özelliğini taşıyacak Martı Afrodisias, 3 bin 622 bin metre kare alan üzerinde yer alacak ve 42 odadan oluşacak.

Otel içinde halı, kuyumculuk, kilim gibi yöresel el sanatları ürünlerinin satılacağı küçük bir çarşı yeri ve tüm yöreye hizmet verecek olan bir gurme lokanta da yer alacak.

Tamamen sit alanı dışında yer alan otel, nar ve zeytin bahçeleri arasında ekolojik turizm tutkunları açısından da özel bir destinasyon olarak planlandı.

 

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
KÜLTÜR BAKANI GÜNAY AYDIN’DA TEMEL ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:59:44
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 11:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?