15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Miting ve maç İzmir otellerini doldurdu

İZMİR'deki oteller, 13 Mayıs Pazar günü düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi ve Atatürk Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe- Trabzonspor Süper Lig maçı nedeniyle yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. 

Ankara, İstanbul, Manisa ve Çanakkale'den sonra İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi pazar günü Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 10.00- 14.00 arasında yapılacak. İzmir, Anadolu'nun dört bir yanından gelecek grupları ağırlayacak. 60 sivil toplum örgütünün düzenlediği yürüyüşte katılım rekoru kırılması bekleniyr. 

Aynı gün Süper Lig'te şampiyonluk maçına çıkan Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle Trabzonspor'la Atatürk Stadı'nda karşılaşacak olması İzmir'de konaklama sıkıntısına yol açtı. Başta beş yıldızlı oteller İzmir Hilton, Crowne Plaza, Balçova Prenses, Anemon Fuar, Ontur City, butik oteller Karaca, Kaya Prestij, Blue Hotel, Palm City, Comfort Otel, yüzde yüz doluluk oranını yakalarken, oda fiyatları da otomatik olarak yükseldi. Mermer Fuarı, Kitap Fuarı'nın ardından otellerini doldurmayı başardıklarını belirten İzmirli otelciler, “Çok kısa sürede pek çok otel açılmasına rağmen herkes yaşanan yoğunluk ve doluluktan mutlu. İzmir oteller artan yatak sayısına rağmen en dolu günlerini yaşıyor'' dedi.
Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?