27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Modern ve Müslüman, uçuk ve tutucu

Modern ve Müslüman, uçuk ve tutucu

Dünyanın en yüksek tirajlı seyahat dergisi olan Conde Nast Traveler, mayıs sayısında kapak konusu olarak seçtiği İstanbul’a 19 sayfa ayırdı.

Derginin iki kadın muhabiri Joan Juliet Buck ve Lisa Limer’ın kaleme aldığı, ’Yakıcı Şehirde Gösterişli Yaşam’ başlıklı 16 sayfalık yazıda, ’cool başkent’ olarak tanımlanan İstanbul’daki camiler, alışveriş merkezleri, çarşılar, lokantalar, sanat galerileri, saraylar ve oteller, özel fotoğraflarla incelendi.

2 bin yaşında genç

Muhabir Buck, "Modern ve Müslüman, uçuk ve tutucu, en az 2 bin yaşında olmasına rağmen heyecan verici ölçüde dinç" diye nitelediği İstanbul’un, bir hafta içinde zevkten başını döndürdüğünü belirtti. İlk kez 1973’deki petrol krizi sırasında İstanbul’a gelen Buck, Sultanahmet’ten Müslümanların Montmartre’ı diye söz etti. Türbanlı kadınlarla metalci erkeklerin bir arada gezmesinin dikkatini çektiğini bildiren yazar, "Ortaköy Camii’nin bitişiğinde iki bin kişi dansediyor" dedi.

Beyoğlu’nda en son modaları yakından izleyen Galeri Nev, Restoran 360, klas dansözlerin oryantal performans sergilediği Al Jamal, Kanyon alışveriş merkezi, Kız Kulesi restoranı, Kuruçeşme karşısındaki Su Ada, Marmara Pera’nın Mikla Bar’ı da yazıya konu oldu.

Trafik sürekli tıkalı

Yazıda, Rüstem Paşa Camii ve Çırağan Sarayı gibi tarihi mekanlar hakkında da bilgi verildi. Şehri gezmenin en kolay yolunun taksi kullanmak olduğunu dile getiren yazar şöyle devam etti: "Trafik sürekli tıkalı. Bu nedenle feribot da ulaşım için iyi bir alternatif. İstiklal Caddesi’nin ortasından tramvaylar geçiyor. Ama hiçbir yer Sultanahmet’teki Four Seasons Otel’in eline su dökemez. Oda fiyatlarının 552 dolar ile 615 dolar arasında değiştiği otelin bulunduğu alanda daha hesaplı seçenekler de var. Civarda 141 dolara oda bulmak da mümkün."


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 03:59:04
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 04:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?