20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Moskova-Antalya seferleri başladı

THY'nin Moskova ile Antalya arasında ilk kez düzenlediği tarifeli seferler başladı. THY'nin ilk seferinde Moskova'dan Antalya'ya 100'e yakın yolcu geldi.

THY Rusya Federasyonu Müdürü Mefail Deribaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları'nın hiç bir ülkeden Antalya'ya direkt seferi bulunmadığını, ilk defa Rusya Müdürlüğü olarak Antalya'ya direkt sefer düzenlediklerini bildirdi.

Bugünden itibaren 30 Hazirana kadar Moskova-Antalya arasında haftada karşılıklı dört sefer düzenleneceğini kaydeden Deribaş, 30 Hazirandan sonra sefer sayısının haftada yediye çıkartılacağını belirtti.

Antalya seferlerinin yaz mevsiminden sonra da devam edeceğini anlatan Deribaş şunları söyledi:

''Moskova-Antalya arasında tarifeli seferi ilk kez biz yapıyoruz. Rusya'nın çeşitli şehirlerinden 2 yıldan beri Antalya'ya dönemsel olarak charter seferleri düzenliyorduk. Ancak ilk kez tarifeli sefer düzenlemiş oluyoruz. Yıl boyunca Moskova'dan Antalya'ya tarifeli seferlere devam edeceğiz. Seferlere kışın da devam etmeyi düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalar seferlerin her gün devam edebileceğini gösteriyor. Ama en kötü ihtimalle haftada 3-4 seferle devam edeceğiz.''

Rusya'daki yolcu potansiyelinin sürekli arttığına da değinen Deribaş, 2005 yılında THY'nin Moskova'dan Türkiye'ye haftada sekiz seferi varken, 2006'dan itibaren Moskova, St. Petersburg, Kazan, Rostov'dan İstanbul'a yıl boyunca devam eden seferler düzenlemeye başladıklarını ve haftalık sefer sayısının 50'ye çıktığını bildirdi.

Mefail Deribaş, ''THY hızlı büyüyor ama Rusya da çok daha hızlı büyüyor. Moskova'dan sonra Ufa'ya da sefer düşünüyoruz. St. Peterburg'ta da bu potansiyel var. St. Petersburg'tan da Antalya'ya direkt sefer düzenleyebiliriz'' diye konuştu.

Deribaş, geçen yıl Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 1 milyon 800 binden 2,5 milyona yükseldiğini, bu yıl ise bu sayının 3 milyona yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi

AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 19:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?