20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Muğla’nın lokomotifi

Köyceğiz Kaymakamı Çomaktekin, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerinin, dünyanın her yerinden turist çektiğini, Muğla’da turizmin gizli yıldızı olduklarını dile getirdi .

‘Turizmin gözbebeğiyiz’
MUĞLA Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, kent turizmine ciddi katkı yaptıklarını söyledi. İlçeyi, ‘turizmin gizli lokomotifi’ olarak nitelendiren Çomaktekin, “Rafting, çamur banyoları, Kaunos Antik Kenti, nehir kanosu, Sandras Dağı, Sultaniye Kaplıcaları ve Yuvarlakçay’la günübirlik turizmin gözbebeğiyiz” dedi. Cennet beldenin tarihinin M.Ö. 3 bin 400’lü yıllara dayandığını kaydeden Çomaktekin, şu bilgileri verdi:

Bakirlik tercih ediliyor

KARYALILAR, İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Dorlar, Akalar, Persler, Hellenler, Seleykoslar ve Romalılar bu topraklarda yaşamış, sayısız kültür hazinesi bırakmış. Marmaris, Bodrum ve Fethiye’ye gelenler mutlaka Köyceğiz’e uğruyor. Burada 5 yıldızlı otellerin olmaması dezavantaj gibi görülebilir. Ama yerli ve yabancı turistler bakirliği ve doğayla iç içe olmayı tercih ediyor. Hala pansiyonculuk revaçta.”

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?