19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Olay pilota tazimat davası

YOLCULARA ‘ Uçak güvensiz, uçmayın' diye anons yaparak uçağı terk eden Kaptan Pilotun Ahmet Uğur Aşıkoğlu'nun çalışma müsaadesi askıya alındı. Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattığı hem Alman hem de Türk vatandaşı olan Aşıkoğlu'nun çalışma müsaadesini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazdığı yazıyla askıya aldırdı. Olay sonrasında Aşıkoğlu'nun görev yaptığı Onur Havayolları, 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Geçen ay Antalya'da meydana gelen olayda, Kaptan Pilot Aşıkoğlu, Onur Havayolları'nın Antalya- Bristol seferini yapan Airbus A321 tipi uçağının arızalı olduğunu iddia etmiş, teknik ekibin incelemesinde herhangi bir sorun bulunamamıştı. Bunun üzerine Aşıkoğlu arıza konusunda ısrarcı olmuş, anons yaparak kendisinin uçaktan ineceğini, yolculardan uçmamalarını istemişti.

TRANSFER OLMUŞ

Olayın öncesinde Kaptan Pilot Aşıkoğlu'nun Onur Havayolları'nca şirketin merkezi İstanbul'da görevlendirmeyi planlandığı ancak kendisinin sık sık Almanya'ya evine gitmek için Antalya'dan uçmaya devam etmek istediği ortaya çıkmıştı. Kış sezonunda Onur Air, Antalya merkezli uçuşlarını iptal edeceğini açıklayınca Aşıkoğlu Inter Havayolları ile anlaşmış arkasından da bu olay meydana gelmişti.

DAVETE CEVAP VERMEDİ

Olay sonrasında Ulaştırma Bakanlığı adına soruşturma başlatan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Kaptan Pilot Ahmet Uğur Aşıkoğlu'nu savunmasını almak üzere davet etti. Bu davete uymayan Aşıkoğlu, kendisinden istenen periyodik sağlık raporunu da SHGM'ye göndermedi. Bunun üzerine SHGM Ulaştırma Bakanlığı kanalı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdu.

30 BİN YTL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Olay sonrasında Aşıkoğlu'nun görev yaptığı Onur Havayolları, 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Alman gazetelerine demeç veren Kaptan Pilot Aşıkoğlu, Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından etik olmayan davranışı nedeniyle Alman Pilotlar Derneği'ne şikayet edildi.

Uzmanlar, bu kararla Alman pilot lisansına sahip Aşıkoğlu'nun tekrar Türkiye'de görev yapmasının önünün tıkandığını belirtti. Inter Hava Yolları'nın işe almadığı Aşıkoğlu, bu olaydan sonra Türkiye'ye dönmedi.
Hürriyet/DHA/Tolga Özbek
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?