16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Ordu'da turizm projeleri

Geleceğini 'turizm' üzerine kuran Ordu'da, değişik projeler hazırlandı. Bu kapsamda tarihi özelliğe sahip alanlarda arkeolojik kazılar yapılırken, turistik özellik taşıyan alanların cazibesi arttırılacak. 

Ordu İl Genel Meclisi'nden alınan bilgilere göre, gerçekleştirilmesi düşünülen projelerin başında Perşembe İlçesi Yason Burnu'nda arkeolojik kazı yapılması geliyor. Antik dönemde 'Argonot Efsanesi'nin geçtiği yer olarak bilinen ve uzun süre Rumlar'ın yaşadığı yer olan Yason Burnu'nda arkeolojik kazı yapılabilmesi için bakanlıktan 750 bin YTL ödenek talebinde bulunuldu. Buradan çıkması muhtemel arkeolojik ve etnografik eserler müzeye devredilecek. Diğer projeler ve yapılacak çalışmalar ise şöyle belirlendi: 

Gaga Gölü: Fatsa İlçesi'ndeki Gaga Gölü çevresinde ışıklandırılma, oturma grupları, gezi parkurları, çocuk oyun alanları ile balık tutma yerleri yapılacak. Bunun için 450 bin YTL ödenek talebinde bulunuldu.
Küpkaya Kanyonu: Ulubey İlçesi Kardeşler Köyü sınırları içerisinde bulunan 10 kilometre uzunluğundaki Küpkaya Kanyonu çevresinde asma köprüler, gezi parkurları, oltayla balık avlama yerleri ve WC yapılacak. Işıklandırmanın da yapılacağı alana gidecek yol asfaltlanacak. 400 bin YTL ödeneğe ihtiyaç bulunuyor.
Ohtamış Şelalesi: Ulubey İlçesi sınırları içerisindeki Ohtamış Şelalesi doğa turizmi bakımından cazibeli bulunuyor. 200 bin YTL ödenek talebinde bulunulduğu alanda gezi parkurları, seyir terasları, yürüyüş parkurları ve WC yapılacak.
Turnasuyu Vadisi: Başbakanlık Özel Çevre Koruma Kurulu'nca koruma altına alınan Turnasuyu Vadisi'nde çevre düzenlemesi, gezi ve dinlenme tesisleri yapılacak. Ulaşımı yapılan yol ıslah edilecek. İlk etapta 200 bin YTL ödeneğe ihtiyaç bulunuyor.
Yalman Tepesi: Korgan İlçesi'nde Milli Park alanı içerisinde bulunan Yalman Tepesi'nde oturma grupları, gezi parkurları, dinlenme tesisleri ve WC inşa edilmesi planlandı. İlk etapta 200 bin YTL ödenek talebinde bulunuldu.
Topçam Ormanları: Mesudiye İlçesi'nde flora, hayvan varlığı, botanik özelliğinin yanı sıra derinliği ve genişliğiyle yörenin en muhteşem yerlerinden biri olan Topçam Ormanları'nda gezi parkurları, dinlenme ve sportif amaçlı düzenlemeler yapılacak. Topçam Baraj yolunun faaliyete geçmesiyle yöreye ulaşım kolaylaşacak.
Kaleköy Kümbetleri: 14. asırda Hacıemiroğulları Beyliği'nin başkenti olan Kaleköy'deki kümbetler restore edilerek turizme kazandırılacak.
Türk Köyü Höyüğü: Mesudiye'nin Türk köyünde bulunan ve birkaç bin yıllık tarihi bulunduğu belirlenen höyüklerin turizme kazandırılması ve cazibe alanı haline getirilmesi için 400 bin YTL ödenek talebinde bulunuldu.
Samur Tümülüsü: Kumru İlçesi'ndeki Samur Tümülüsü'ndeki arkeolojik ve etnografik değerlerin gün yüzüne çıkarılması için ışıklandırma ve çevre düzenlenmesi yapılacak.
Argın Kayak Merkezi: Akkuş İlçesi Argın Yaylası'nın kış turizmine kazandırılması için oluşturulan kayak alanı 2009 yılında turizme açılacak.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 17:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?