16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Ortak havalimanı Batum’da açıldı

Türkiye ve Gürcistan’ın ortaklaşa kullanacağı Batum Uluslararası Havalimanı törenle açıldı. 

Türk ortaklığı Tav-Urban tarafından yeniden inşa edilen havalimanıyla Batum artık iç hat sayılacak. Türk vatandaşları, sadece nüfus cüzdanlarıyla Batum Uluslararası Havalimanı’na intikal ederek, buradan Türkiye’deki diğer noktalara seyahat edebilecekler. 


Batum Uluslararası Havalimanı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili ve Acara Özerk Bölgesi Hükümeti Başbakanı Levan Varşolomidze tarafından açıldı. Gül, havalimanının Türkiye’yle Gürcistan arasındaki dostluğun bir sembolü olduğunu söyledi.

Saakaşvili de, “Bu havalimanıyla, kardeş gibi olduk” dedi. havalimanını 20 yıl işletecek olan TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise, Türkiye’den Batum’a turist akışında Batum Uluslararası Havalimanı’nın önemli bir etken olacağını kaydetti.

Bölgede ilk defa uygulanacak olan işbirliği modeliyle, Türk vatandaşlarının, Hopa’da kurulacak hava terminalinde bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra, sınır denetimine tabi olmadan, sadece nüfus cüzdanlarıyla Batum Uluslararası Havalimanı’na intikal etmeleri sağlanacak. Buradan da, Türkiye’deki diğer noktalara seyahat edilebilecek.

Türk Hava Yolları, Batum seferlerini 29 Mayıs’ta başlatacak.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Batum’da, Orta Batum Camii ile Fethullah Gülen cemaati okullarından Refaiddin Şahin Ulusal Dostluk Lisesi’ni de ziyaret etti.


aa
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 15:27:34
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 15:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?