29
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Otelcileri kızdıracak iddia

The House Cafe'nin yaratıcıları The House Apart ile turizm ve konaklama sektörüne yeni bir konsept getiriyor. Genel Müdür Alex Varlık proje konusunda iddialı: "Bana kalırsa otel konsepti artık öldü. The House Apart'ın dedirtmeye çalştığı tek şey: Evimdeymişçesine rahatım!"

Hello Dergisi'nde yayınlanan The House Apart Genel Müdürü Alex Varlık'ın röportajını aynen yayınlıyoruz:

Alex Varlık kimdir, neler yapmıştır anlatır mısınız?

Alex Varlık: The House Cafe konseptinin son noktası olan The House Apart'ın genel müdürüyüm. Babam ressam Utku Varlık Türk; annem ise Fransız! Ben ise Paris'ten İstanbul'a 2006 yılnda taşındım. Fransa'nın hukukta en iyisi sayılan Pantheon-Assas Paris üniversitesini bitirmiş bir avukatım aslen. Avukat ünvanıyla mezun olduktan sonraki ilk birkaç yıl, önce Champs-Elysees'deki bir hukuk firmasında, sonra Cerrahoğlu Hukuk'ta şirketler Hukuku departmanında çalıştım. Mart 2007'de hukuku bırakmaya karar verdim ve üç ay sonra, Haziran 2007'de The House Cafe'nin ortakları olan partnerlerimle tanış?ınca, The House Apart projesi başlamış oldu benim için.

İstanbul'a bir yabancı olarak geldiğimde, şehre adapte olabilmek oldukça zamanımı aldı. Bu durumda kaldığınız yerin etkisi oldukça büyük. Yabancılar genelde otelleri tercih ediyorlar. Fakat otellerin soğuk ve insan sıcaklığından uzak atmosferlerinden fena halde bunalmış durumdalar. İnsanların tek istedikleri kendilerini farklı ve tek hissetmek! Bana kalırsa otel konsepti artık ölmüş durumda. Tek geceliğine de olsa otellerin standartlaşmış, soğuk ve her köşesinde oraya ait olmadığını hissettiren havasını solumaktansa kaliteli servis eşliğinde kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri The House Apart'ları tercih etmeleri kaçınılmaz. Apart Hotel kavramında bir adım daha ileri gidiyoruz ve misafirlerimize diledikleri mahremiyeti, özgürlüğü, yüksek kalite servisi ve diledikleri takdirde araç servisi, fitness center vb. birçok hizmeti de sağlıyoruz. The House Cafe ve The House Apart ile bedene gelen The House konsepti sıcak bir atmosfer ve sade şıklığın devrim yaratacak nitelikteki uyumu demek zaten. 'Evimdeymişçesine rahatım!' The House Apart'ın dedirtmeye çalıştığı tek şey bu!

Üniversiteden mezun olup yıllar boyunca Paris'te çalıştıkça, Paris ve Fransa'nın enerjisinin bana göre olmadığını fark ettim. Paris'in enerjisi gün günden güne yok oluyor. Üç yakın arkadaş şehri terk etmeye karar verdik. Onlar Los Angeles'a bense İstanbul'a ... İçimde varlığını hissettiğim Türk yanımın dışında İstanbul'un olağanüstü enerjisi, tarihi dokusu, dinamik ekonomisi ve kültürel trendleriyle kısa vadede dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olabilme potansiyeli beni buraya çekti. The House Apart konseptinin ardındaki saklı ilham ise zengin olmadan da rahata ve lükse erişmek isteyen insanları gözlemlemiş olmam. Benim konseptim şu : Lüks herkesin erişebileceği bir haktır. Şık ve trendy bir hayatı tadabilmek, eğlenceli günler geçirmek için tek yapmanız gereken rutininizi delmek ve The House Apart'a gelmek! Bir başka gözlemim ise müşterilerin istekleriyle onlara sunulanlar arasındaki uyumsuzluktu. Partnerlerimle basitliği başlı başına bir dizayn haline getirmeye karar verdik ve hiçbir objenin fazla yada gereksiz olmadığı ve herşeyin tam da olması gereken yerde durduğu The House Apartları yarattık.

Projenin arkasındaki isimler kimler? Başlangıçtan bitişe kadar ne kadar zaman aldı?

İlk olarak The House Cafe ortaklarından Ferit Balcıoğlu ile tanıştım. Diğer ortaklar olan Canan Baltacıoğlu ve Ramazan Üren ile satın aldığı apartları kiralamak istiyorlardı, ben de onlara The House Cafe'nin devamı niteliğinde olacak yepyeni bir konaklama trendi geliştirmeyi önerdim. Fikrin kabul edilmesiyle The House Apart doğdu. Haziran 2007 ortasında harekete geçtik ve Temmuz 2007 ortasında The House Apart Tunel'i açtık. Konsept hızla dikkat çekti ve Ağustos'a gelindiğinde tüm apartlar dolmuştu. Aynı ay içerisinde The House Apart CihangirI, The House Apart Cihangir II, The House Apart Teşvikiye'yi açtık. Şu an için dört apartmanımız ve büyük bir hızla etrafı sarmaya başlayan bir akımımız var.

The House Apart'ın İstanbul'da tüm konaklamaseçenekleri arasında sivrilmesini sağlayan nedir sizce?

Misafirlerimizin tüm dileklerini yerine getirmek en büyük dileğimiz. Bu ister özel şöförüyle gelecek bir araç olsun ister İstanbul semalarında bir helikopter turu; dile getirmeniz yeterli. The House Apart eşiğinden geçmek yepyeni bir trende geçmektir. Konuklarımız en iyiyi hak ettikleri için her sektörün en iyisiyle aanlaşmalar yapıyoruz. Kahvaltısını The House Cafe'de yapan The House Apart sakini, şehrin "in"bir shopping mall'unda alışverişini yaptıktan sonra MAG (Mars Athletic Group) Kanyon'da fitness yapıp SupperClub'da clubbing öncesi makyaj için randevu alabilir.

Apartlarınızı daha çok kimler tercih ediyor?

Müşteri profilimiz genç ve modern şirket yöneticileri ile şık ve trendy bir konsepti tatmak isteyen turistler. Tüm müşterilerimizin ortak noktası "kaliteli yaşam, kaliteli hizmetin" ne demek olduğunu bilmeleri ve dolayısıyla The House Apartları memnun kalmış bir şekilde terk etmeleri. Konuk yelpazemizde Londra'dan bir designer, Barcelona'dan bir mimar, Münih'ten bir gece kulübü sahibi, Ankara'dan bir işadamı ile aynı anda İstanbul'un diğer yakasında oturan bir üniversite öğrencisini bulmak mümkün.

The House Apart olanaklarını genişletmek adına yakın gelecekte neler yapmayı düşünüyorsunuz?

The House Apart yalnızca bir daire kiralamak değildir. İstanbul'da, Türkiye genelinde, hatta yurtdışında sayıca artış, trendce dinamizm peşindeyiz. Misafirlerimizin en iyiye ulaşabilmesi için sektörünün öncüsü markalarla anlaşmamız ortaklıklarımız tam gaz devam ediyor. Alışverişten clubbing'e spordan gastronomiye The House Apart şık yaşama açılan kapı olmak için dur duraksız çalışıyor.

Bir şirket olarak İstanbul'da The House Apart'tan beklentiniz nedir?

The House Apart şimdiden bir başarı öyküsü, piyasasında liderdir. Konseptimiz tek işbirlikçimiz The House Cafe, olduğu için Türkiye'de rakibimiz yok. Uluslararası vizyonumuzu ve diğer düzenlemelerimizi müşteri memnuniyetine hizmet eder yönde, trendleri takip ederek-çoğu zaman yaratarak yapmayı düşünüyoruz. 2008 yılı içinde 75, 1.5 yıl içinde 200 aparta ulaşmayı ve dinamik politika yöntemlerimizle İstanbul'un hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'nda en iyi semtlere yayılmayı amaçlıyoruz.

hello
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:03:06
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 13:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?