18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Otele haciz gelince!

KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 48 odalı 3 yıldızlı otelin sahibi, 3 yıllık kira alacağını tahsil edemeyince müşterilerle dolu otele haciz gönderdi.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi Ovacık Mahallesi'nde bulunan Lykia Melodi Resort Otel'e dün öğle saatlerinde haciz geldi. Norveç'te yaşayan otel sahibi Mehmet Ali Yurtbak'ın 170 bin lirayı bulan kira borcu ile 70 bin lirayı bulan elektrik ve su alacağı nedeniyle haciz gönderdiği otelde bulunan yaklaşık 70 kişi sokakta kaldı. 3 gün önce de başka bir alacaklı tarafından otele haciz gönderildiği ve otelin havuzunda bulunan şezlong ve şemsiyelerin haczedildiği öğrenildi.

Aynı memurlar dün öğle saatlerinde yineellerindeki mahkeme kararı ile gelerek diğer eşyaları haczetti. Haciz memurları oteldeki eşyaları kamyonlara yükleyerek götürürken burada tatil yapan hepsi Türk 70 kişilik tatilci grubu ise eşyalarıyla beraber sokakta kaldı. Seyahat acentesini arayan tatilciler, akşam saatlerinde Fethiye'deki başka otellere nakledildi.

Bu sırada otelden çıkarak gazetecilere açıklama yapan Lykia Melodi Resort Otel Müdürü Yaşar Koç, kendisinin böyle bir haciz olayından haberinin olmadığını anlattı. Hafta başında otele gelen haciz memurlarının havuz kenarında bulunan şezlong ve şemsiyeleri haczettiğini anlatan Koç, otel sahibi Mehmet Ali Yurdagül'ün farklı kurum ve kişilere olan yaklaşık 140 bin TL'lik borcu yüzünden haciz geldiğini iddia etti.

OTEL SAHİBİ BİNAYI BOŞALTTIRIP KENDİSİ BEKLEMEYE BAŞLADI

250 bin lirayı bulan alacağı nedeniyle mülk sahibi olduğu otele haciz göndermek zorunda kalan Mehmet Ali Yurtbak ise otelin mutfak ve diğer kısımlarını gazetecilere göstererek, "Burada hayvan dahi yaşamaz, kepazeliğe ve mantığa bakın. Amaç burada ortaya çıkıyor" dedi. 3 yıllık kirayı alamadığı için otele haciz gönderdiğini anlatan Yurtbak, "Ailemle birlikte Norveç'te yaşıyorum. 1997 yılında oteli hizmete açtık. Yurt dışında yaşadığımız için burayı kendimiz işletemiyoruz. Kiraya verdik ama hiç karşımıza dürüst insan çıkmadı. Masmavi Tur isimli bir şirket burayı 4 yıl işletti, 80 oteli dolandırıp kayboldular. Şirket sahipleri bildiğim kadarıyla Silivri Cezaevi'nde yatıyor. Elektrik ve su faturaları üstümüze kaldı. Daha sonra turizmci Sezgin D. ve Savaş Z. işletmesini devraldı. Bu sene sadece Sezgin D. işletiyor. Acentelerden getirdikleri çekleri teminat olarak bırakırlardı. Müşteriler buradan küfür ve beddua ile gider. Burada kalanlar ve mal sahibi mağdur olur. Kışın ben burada 2 ay mum ışında bekledim. Çünkü elektrikler kesikti ve burada duran kişi yok. Tadilat-tamirat olmadığı gibi bazı eşyalarımız çalındı. Turizm Bakanlığı sanırım bunları denetlemiyor. Bize 170 bin TL kira borcu var. Bu sadece kira borcu. Elektrik ve su borcu buna dahil değil. Kendi iş yerime haciz yaptırdım. Burada kalan ailelere günah. Çocuklarıyla birlikte geliyorlar. Havuz kirli ve ilaçsız, mutfağın durumu oldukça kötü. İskandinav ülkelerinde hayvana verilen değer, burada insana verilmiyor. Otelde kalan müşteriler de tur şirketi tarafından diğer otellere transfer edildi" ifadelerini kullandı.

KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI
KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI
KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI
KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI
KENDİ OTELİNE HACİZ GETİRDİ, MÜŞTERİLER SOKAKTA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?