31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Özel Harekâtçılar plaja indi!


Bir dönem Doğu ve Güneydoğu'da terörist kovalayan Özel Harekât polisleri, Antalya'da Konyaaltı ve Lara plajlarında görev yapıyor. Timler, turistlerin eşyalarını korurken, suçlulara göz açtırmıyor.
Turizm kenti Antalya'da hırsızlık, kapkaç, gasp ve yankesicilik gibi suçları önlemek için çeşitli çalışmalar yürüten Antalya Emniyeti, teşkilatın her biriminden yararlanıyor.



Bu birimlerden biri de bir zamanlar Doğu ve Güneydoğu dağlarında terörist peşinde koşan Özel Harekâtçılar. Emniyetin yeni uygulamasında, timler plajlarda kapkaççılara karşı turistleri ve vatandaşları koruyor. Antalya'ya gelen devlet yönetici ve büyüklerini koruma amacıyla keskin nişancı olarak görev yapan Özel Harekât polisleri, görev almadıkları günlerde, şortunu giyip güneş gözlüklerini takarak Konyaaltı ve Lara Plajı'nda suçlu avına çıkıyor.

Türk turizminin lokomotif kenti Antalya'da asayişin sağlanması için üst düzey tedbirler alınıyor. Turistlerin rahatsız edilmemesi için emniyet teşkilatı tüm birimleriyle seferber oldu. Yoğun tedbirlerin uygulandığı bölgelerin başında ise plajlar geliyor. Çünkü denize giren turistlerin şezlonga ya da şemsiyesinin altına bıraktığı eşyalar, hırsız ve kapkaççıların bir numaralı hedefi. Son yıllarda kurulan ve seyyar satıcı, ayakkabı boyacısı veya simitçi kılığında dolaşan Güven Timleri dışında Antalya'daki plajlarda Özel Harekatçılar da görev yapıyor. Bir zamanlar Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya karşı başarılı mücadeleler veren özel timler, Antalya'da sadece devlet büyükleri geldiğinde keskin nişancı olarak görev yapıyor. Bunun dışında görev alanı bulunmayan Özel Harekatçılar, tatil sezonunda plajlarda görev yapmaya başladı. Sabah erken saatlerde şortlarını giyip güneş gözlüklerini takan polisler, sıradan vatandaşlar gibi plajlarda güneşlenip denize girerek etrafı gözlüyor. Şüpheli görülen şahıslar, ilgili birimlere bildirilerek resmi görevlilerin müdahale etmeleri sağlanıyor. Suçun gerçekleşmesi durumunda ise bizzat müdahale ederek zanlıları yakalıyor ve resmi ekiplere teslim ediyor. Özel Harekât polislerinin yoğun olarak görev yaptığı iki plaj var. Bunlardan biri Konyaaltı, diğeri Lara Plajı. Ekipler, buralarda güneşlenen ve denize giren insanların yanı sıra geride bıraktıkları araçlarını da gözlüyor.

Konyaaltı Plajı ve Akdeniz Bulvarı üzerindeki sahil kesiminde normal bir vatandaş gibi güneşlenen Özel Harekât polisleri ile hurdacı ve temizlikçi kılığına giren güven timlerinin ortak yaptıkları çalışma sonucunda, otodan hırsızlık olayı gerçekleştiren 3 kişi suçüstü yakalandı. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, olayları olduktan sonra aydınlatmak yerine gerçekleşmeden önlemeyi amaçladıklarını, bu sebeple Özel Harekât polislerinin özellikle sahil kesimlerde sivil vatandaş kılığında güven timlerine yardımcı olduğunu söyledi. Antalya'da huzur ve güveni sağlamak için sivil toplum örgütleri, tüm kamu çalışanları ve vatandaşlarla işbirliğine gittiklerini belirten Arslan, ortak akıl toplantıları yaparak karar aldıklarını anlattı.

Hanutçuyu 'sivil timler' takip edecek

Antalya'nın Alanya ilçesinde hanutçuluk yapanları tespit etmek için Alanya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 'Sivil Güvenlik Timleri' oluşturuldu. Sivil polis memurlarından oluşan timler, ilçenin en işlek cadde ve sokaklarında 24 saat çalışarak hanutçuluk yapanları belirliyor. Güvenlik kameralarından da faydalanan ekipler, hanutçuluk yaptıklarını tespit ettikleri işyerlerini belediye zabıtasına bildiriyor. Zabıta ekipleri de tespit edilen işyerleri hakkında tutanak tutarak cezai işlem uyguluyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 12:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?