25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Özel havayolları atakta!

Mayıs 2009 tarihinde uçuş iznini alarak seferlerine başlayan Türk – İngiliz ortaklı Türkiye'nin en genç havayolu Tailwind, ILFC firmasından kiraladığı beşinci uçağını da İstanbul'a getirdi.

Cumartesi gecesi saat 04.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen Boeing 737-400 tipi uçakla birlikte Tailwind Havayolları tarifeli seferler düzenleyebilmek için gerekli olan beşinci uçak şartını da yerine getirmiş oldu. Amerika'daki kontrollerini Tailwind Havayolları teknik ekibinden mühendis Eray Kurum ile teknisyenler Nejdet Yılmaz ve Hüseyin Yılmaz'ın yaptığı TC-TLE tescilli uçak, Kaptan Pilotlar Muhsin Akgün ve Salim Gönüç tarafından getirildi.

Kadrosunu genişletiyor
Beşinci uçağını Türkiye'ye getirerek büyümeye devam eden Tailwind Havayolları kadrosunu da genişletiyor. İngilizce ve Almanca konuşabilen tecrübeli bayan kabin memurları arayan Tailwind Havayolları kuruluşundan bu yana bir sene içerisinde 212 kişiye istihdam sağlamış oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum ve Antalya gibi Türkiye'nin önde gelen turistik şehirlerinden seferler düzenleyen Tailwind Havayolları'nın rotaları arasında Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya, İspanya, İsrail, İran, İsviçre ve Macaristan var.
 

Turizminsesi.com
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 20:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?