19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Radisson Blu'dan dördüncü otel

SAS'la yollarını ayıran otelcilik zinciri Radisson Blu, Çeşme'den atağa kalktı

Radisson Blu Resort&Spa Hotel Genel Müdürü Mohammad Yassine, bölgenin termal suyunu kullanarak otelde 3 bin 500 metrekarelik özel bir SPA merkezi oluşturduklarını söyledi. Yassine, 12 ay hizmet vereceklerini belirtti.

SAS'tan ayrıldıktan sonra Radisson Blu ismiyle oteller açmaya başlayan dev zincir, Türkiye'deki dördüncü otelini Çeşme'de 14 Mayıs'ta açıyor. SPA merkeziyle öne çıkan Çeşme'deki Radisson Blu Resort&Spa Hotel, yabancı turisti de hedefliyor

Bir süre önce SAS Grubu ile bağlarını koparan ismini Radisson Blu olarak değiştiren dünyada 66 ülkede 400’ün üzerinde otele sahip ABD’li otelcilik grubu, İstanbul’da iki, Ankara’daki bir otelinden sonra, dördüncü otelini 14 Mayıs’ta Çeşme’de açıyor.

Radisson Blu Resort&Spa Hotel Çeşme’nin tamamen farklı bir konseptle hayata geçirildiğini belirten Lübnanlı Genel Müdür Mohammad Yassine, otelde Çeşme’deki termal avantajlar kullanılarak 3 bin 500 metrekarelik özel bir SPA merkezi bulunduğunu söyledi. Bu merkezle bölgede büyük bir fark yaratacaklarını vurgulayan Yassine, sadece yazlık dönemde değil 12 ay boyunca hem yerli hem de yabancı turist çekmeye devam edeceklerini kaydetti. Otelin Taksim Otel İşletmecilik A.Ş’ye ait olduğunu, Radisson’un ise 12 yıllığına işletmeci olduğunu belirten Yassine, Radisson’un Çeşme’ye giren ilk yabancı işletmeli zincir olduğunun da altını çizdi.

‘Bölgede lider olacağız’
Çeşme’nin yerli turistin gözdesi olduğunu aktaran Yassine, “Başlangıçta bizim de hedefimiz yerli turist. Ancak yaz sonunda yurtdışında tur operatörleriyle anlaşarak, bölgeyi yabancı turist için de çekici hale getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Çeşme’nin her türlü ekonomik koşulda turist çekmeye devam edeceğini vurgulayan Yassine, krizden korkmadıklarını ve bölgede kısa süre içinde lider olmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye pazarına güvendiklerini belirten Yassine, 2010 yılına kadar Türkiye’de yeni iki resort otel planları daha olduğunu da ifade etti. Radisson Blu Resort&Spa Hotel Çeşme’nin 14 Mayıs’ta hizmete açılacağını hatırlatan Mohammad Yassine, “Şimdiden rezervasyonlar başladı, yüksek doluluk oranları bekliyoruz” diye konuştu. Açılış sebebiyle mayıs ve haziran aylarında müşterilerine çok özel fiyatlar sunacaklarını kaydeden Yassine, “Hedefimiz yüzde 100 müşteri memnuniyeti. Farklı bir hizmet sunduğumuzu müşterilerimizin görmesini ve en azından bir kere denemesini istiyoruz. Bunun için başlangıç fiyatlarımız oldukça uygun olacak” diye konuştu.

Çeşme’nin en büyük
Radisson Blu Resort&Spa Hotel Çeşme’de 42 suit, iki kral dairesi ve dört dubleks villayla toplam 312 oda bulunuyor. Toplantı salonlarıyla da iddialı olan otelde beş büyük toplantı salonu yer alıyor. SPA bölümünde 24 kişisel bakım odası ve termal havuzlar bulunduğunu da belirten genel müdür Mohammad Yassine, otelin Çeşme’deki en büyük hamama sahip olduğunu ve hamamla da oldukça iddialı olduklarını sözlerine ekledi.
Yassine, Radisson Blu’nun özellikle yaz aylarında tatil ya da iş için Çeşme’ye akın eden sanatçı ve ünlülerin de gözde mekânı olacağını söyledi.

15 yıllık SAS ortaklığı bitti
Radisson SAS Hotels & Resorts adını ‘Radisson Blu’ olarak değiştirdi. Yapılan açıklamada, “Bu önemli değişim Radisson SAS’ın başarı yolunda attığı dikkat çeken en son adım olmakla birlikte Radisson’un, SAS Grubu ile bağlarını bitirdiğini de gösteriyor. SAS International Hotelleri’nin, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki Radisson markasıyla birleşmesinden sonra 1994 yılında Radisson SAS kurulmuştu” denildi.

Büyümeye devam
Rezidor Başkanı ve CEO’su Kurt Ritter de şunları söyledi: “SAS ile geçirdiğimiz başarılı 15 yıldan sonra tek başımıza daha yükseklere yolculuk etmek için çok hevesli ve heyecanlıyız. Bayrağımızı, büyümek ve gelişmek için daha birçok hedefe doğru taşıyacağız.” Radisson Blu’nun Başkan Yardımcısı ve CEO’su Thorsten Kirschke ise açıklamasında, “SAS’tan, Blu’ya olan değişim 2010’a kadar yavaş bir şekilde tamamlanacak. Açılış aşamasında olan ve hizmet veren 200’den fazla otelimiz var, isim değişikliği hizmet kalitesinde bir değişikliğe neden olmayacak. Kalitemiz artacak” açıklamasında bulundu.

 

 

 


 

Radikal
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 02:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?