22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Ramazan'a özel tatil dönemi

13 Eylül’de başlayacak Ramazan’ın önümüzdeki birkaç yıl daha ‘yüksek sezon’ olarak nitelendirilen yaz aylarına denk gelmesi, turizmcileri harekete geçirdi. Oteller, tatil köyleri ve havayolu şirketleri sezonu kaybetmemek için “Ramazan’a özel” tatil paketleri hazırladılar.

Ramazan boyunca İstanbul’daki oteller de dahil tatil yerlerinde yüzde 40’a varan indirim yapılırken, THY uçak biletini 79 YTL’ye düşürdü, özel havayolu şirketleri de önemli oranda fiyat düşürdü. Oruç tutanlar için tatili cazip kılmak amacıyla ise; tatil keyfi ve eğlencenin iftarda başlayıp sahura kadar sürmesi planlandı. Gece boyunca deniz projektörlerle aydınlatılacak, teravih namazı için camilere servis kaldırılacak, yabancı turistlere yönelik animasyon gösterilerinin yerine fasıl, Hacivat-Karagöz, kukla gibi Ramazan eğlenceleri düzenlenecek. Gecenin son programı ise sahur vakti davulcu ve manici olacak. Projeler sonuç verdi; rezervasyonlar geçen yıla göre yüzde 20 arttı.


SAHİLDE RAMAZAN ATMOSFERİ
Ramazan ayı geldiğinde otellere müşteri çekmenin, öteden beri turizmcilerin en önemli sorunlarından biriolduğunu vurgulayan İspa Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Karaduman, bu yıl bir ilke imza atıldığını söyledi. Karaduman şöyle devam etti:

“Otellerin verdiği hizmetlerin Ramazan’dan dolayı durmaması için bir hizmet çeşidi bulmak gerekiyordu. Bu senebaşlattığımız uygulamalar, bu düşüncenin bir sonucudur. Çünkü daha önce Ramazan aylarında sadece fiyat indirimine gidiliyordu ya da tesis kapatılıyordu. Hizmetlerin farklılaştırılıp çeşitlendirilmesi ve Ramazanatmosferinin yaratılması konusunda bu yıl önemli bir adım atıldı. Havuzların sahura kadar açık kalması, Ramazan’a uygunanimasyon ve etkinlikler, gece girebilmek için denizin projektörle aydınlatılması gibi uygulamalar var.Gelecek yılların planlamasını ise bu yılki arz ve talebe göre yapacağız.”

İSTEYENE ALKOL DE VAR
Sunrise Quin Hotel yöneticisi olan Club İrem Tur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay ise otel hizmetlerinde oruç tutmayan müşteriler için herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizdi. Ulubay, “İsteyen misafirlerimiz için alkol servisi dahil her türlü hizmet devam ediyor. Yani bir değişiklik yok. Ancak hem tatilini yapıp hem de Ramazan’ı diledikleri şekilde geçirmek isteyen müşterilerimiz için birtakım yenilikler hazırladık” şeklinde konuştu.

SICAK RAMAZAN, TATİLE ENGEL OLMAYACAK
Kampanyaların etkisini şimdiden görmeye başladıklarını belirten Ulubay, talebin geçen yıl Eylül ayına göre yaklaşık yüzde 20 arttığını ifade etti. “Misafirlerimiz önceden haber verirlerse otellerde iftar ve sahura özel menüler ve isteğe uygun paketler hazırlanıyor. Özel gösteriler ve fiyat indirimlerinin yanı sıra teravih namazları için otellerin yakınlarındaki camilere gitmek isteyen müşterilere servis koyduk. Yani giderek daha çok sıcak günlere denk gelecek Ramazanlar, tatilini yapmak isteyenler için bir engel olmayacak. Biz de turizm sektörü olarak Ramazan’ın etkisini daha olumluya çevirmek için bu tür çalışmalara devam edeceğiz.”

İSTANBUL’DAKİ OTELLERDE YÜZDE 40 İNDİRİM
Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul’daki oteller için de benzer uygulamaların eşiğinde olduklarını söyledi. Bayındır hazırlıkları şöyle anlattı:

“Genel olarak Eylül ayı turizm açısından İstanbul için iyi bir ay. Bunun Ramazan’a rastlaması biraz işleri kırıcı gibi görünüyor, bunun için otelci arkadaşlarla görüşüyoruz. THY Ramazan’da yolcusu azaldığı için bir kampanya düzenliyor. Biz de otelciler olarak böyle bir kampanya başlatıyoruz. Ücretlerde yaklaşık yüzde 40’lara varan indirim düşünüyoruz. Ancak henüz otellerin cevaplarını tam olarak alamadık, onlardan alacağımız neticeye göre kampanyayı başlatacağız ve İstanbul’daki otellerde fiyat indirimine gideceğiz.”

İFTARDAN SONRA HACİVAT-KARAGÖZ
Oruç tutmayan müşteriler için sabah, öğle ve akşam açık büfe hizmetinin devam edeceğini belirten Antalya Kumluca’daki Şah Inn Paradise Otel Genel Müdürü Ruhat Ülgen, oruç tutanlar için ise özel programlar hazırladıklarını anlattı:

“Akşam ve sahur için açık büfeler hazırlayacağız. Gündüz kullanamayan misafirlerimiz için özel ısıtma sistemine sahip havuzlar gece 03.00’e kadar açık tutulacak.
Ramazan ortamını yaşatabilmek için otelimizin belirli bölgeleri mahyalarla süslenecek, animasyon ekibimiz Osmanlı kıyafetleri ile çeşitli gösteriler yapacak ve konuklarımıza şerbet dağıtacak. Gece sahur için davulcu olacak ve misafirlerimiz sahura davulla kalkacak. Yani bir animatör katlarda dolaşarak mani ile birlikte davul çalacak. Bunun dışında Ramazan süresince fasıl, semazen gösterileri ve türkü geceleri gibi ekstra eğlencelerimiz de olacak.”

“İftar sonrası Hacivat ve Karagöz gösterilerinin de dahil olduğu animasyonlara yer verilecek” diyen Ülgen, bu uygulamalarla müşterilerine Ramazan’da da tatil yapılabileceğini ve istedikleri ortamı otellerde de bulabileceklerini göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

İFTAR VAKİTLERİ DAHA SICAK GEÇECEK
Kuşadası’ndaki Burç Club’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Sedat Karaoğlu, fiyatı ortalama yüzde 50 indirdiklerini söyledi; “Hamamlar, saunalar ve havuzlar hem gündüz hem de gece sahura kadar hizmet verecek. Animasyon ekibimiz daha çok Osmanlı eğlence tarzından örnekler sunacak. Oruç tutmayan müşterilerimiz için hizmetlerimiz ise her zaman olduğu gibi devam edecek ancak iftar vakitleri daha sıcak ve eğlenceli geçecek” diye konuştu.

UÇAK BİLETLERİNDE SÜPER İNDİRİM
Otellerin yanı sıra hava yolu şirketleri de Ramazan’da müşteri kaybını engellemek için özel kampanyalar düzenliyor. Türk Hava Yolları, iç hat seferlerinde tek yönlü bilet ücretini 79 YTL’ye düşürdü. Kampanya 13 Eylül ile 11 Ekim 2007 tarihleri arasında geçerli olacak. SunExpress havayolları da 10 Eylül-10 Ekim arasında yüzde 30 indirimli uçuracak.
 

ntv
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 23:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?