30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Robinson Club, otel arıyor

Antalya'da üç tesisi bulunan Robinson Club, bu sayıyı 5'e çıkarmak istiyor.

Robinsonlar'ın Türkiye Müdürü Mahmut Var, Belek'te görüştüğü Şampiyon Tatil Köyü'nün sahibi Osman Ayık'a "Senin tesisi de bünyemize katalım" önerisinde bulundu


Belek'te markalaşma üzerine düzenlenen konferansta bir araya gelen Robinson Club'ın Country Manager'ı Mahmut Var ile AKTOB eski Başkanı Şampiyon Tatil Köyü'nün sahibi Osman Ayık arasında ilginç diyaloglar yaşandı.


Marmaris'ten Alanya'ya kadar her bölgede tesis düşünebileceklerini anlatan Mahmut Var, şakayla karışık Osman Ayık'a "Senin tesisi de bünyemize katalım" önerisinde bulundu. Osman Ayık ise gazetecilerin de katıldığı sohbet ortamında gündeme gelen bu teklife 'ne evet, ne de hayır' dedi. Sadece gülümsemekle yetindi.

VAR: YENİ YENİ TOPARLANIYORUZ

2007'den geçen yıldan daha iyi olduğunu anlatan Var, "Ancak 2005'e ne kadar ulaşır bilmiyorum. Ama normaldir. Biz 2006'da bir kriz geçirdik. Bunun 2008'e kadar ancak tamamlanacağını düşünüyorduk. Şimdi yine aynı yere geldik. Sayın Bakanımız 50 milyon turistten bahsediyor. Ancak bu kadar turist demek, bin 200 otel, 6 havalimanı demek. 50 milyon turist, 150 milyon geceleme gerekir. Bunların hepsi zaman içinde olabilecek şeyler. Önce biz bir kere şu anda olanı derleyip toparlamak gerekiyor" diye konuştu.

AYIK: YARATTIĞIMIZ SİNERJİDEN EGE DE FAYDANALACAK

Osman Ayık da, şu andaki kapasiteyle Türkiye'nin ancak 35 milyon turisti görebileceğini söyledi. Ege'den Thomas Cook'un çekildiğini anımsatan Ayık, " Kuzey komşularımızdan ciddi bir yığılma olacak. Antalya'da kapasite yetmeyeceği için Antalya'nın yarattığı sinerjiden dolayı Dalaman, Bodrum ve Marmaris, hatta belki Çeşme büyük bir artış olacak" öngörüsünde bulundu.

Eda ÖZSOY / TurizmdeBuSabah
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?