19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Rus gazeteciler Türk turizmini inceledi

Rus gazeteciler, Türkiye'de “her şey dahil” sisteminin kaldırılmaması gerektiğini, bu sistemin Rus turistler için tercih sebebi sayıldığını söylediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye gelen 22 kişilik Rus gazeteci grubu, Bodrum'da incelemelerde bulundu.

İstanbul, Konya, İzmir ve Didim'den sonra Bodrum'a gelen gazeteciler, Maussolleum, Antik Tiyatro ve Bodrum Kalesi'ndeki Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Denizciler Derneğinin tahsis ettiği STS Bodrum Okul Gemisi ile Bodrum koylarını gezen Rus gazeteciler fotoğraf çekerek, Bodrum hakkında bilgi aldılar. Bakanlık tarafından görevlendirilen profesyonel rehber Reyhan Kınalı, yaptığı açıklamada, “Bir Rus'un gözünden baktığınızda Bodrum fazla tanınmıyor. Onlar denizi ve güneşi ile Antalya'yı, bavul turizm ile de İstanbul'u tanıyorlar. Biz onlara kültürel ve tarihi zenginliklerimizi de tanıttık” dedi.

TÜRKİYE'Yİ YAKIN VE UCUZ OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİYORLAR

İstanbul'da 2 ay kalan ve Türkçe kursu gören Rus ITAR TASS ajansı muhabiri Chugin Vitaliy yaptığı açıklamada, Rus turistlerin fiyat avantajından dolayı Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Vitaliy, “Rus vatandaşları Türkiye'yi hem yakın hem de ucuz olduğu için tercih ediyor. Bu yıl 1 milyon 800 binden fazla Rus turist Türkiye'ye geldi. Çünkü kendi şehirlerimizdeki tesislerden çok daha lüks otelleriniz var. Yurt dışına çıkan Rus turistlerin dörtte biri Türkiye'yi ziyaret ediyor. Türkiye'nin turizmdeki rakipleri ise Mısır, Fas ve Güney Asya ülkeleri. Bodrum, Rusya'da fazla tanınmıyor, genellikle Antalya ve Alanya tanınıyor. Bodrum'un ismini
fuarlarda da fazla duymuyoruz” diye konuştu.

“HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ TÜRKİYE'DEN KALDIRILMAMALI”

Rusya'da yayın hayatına 150 yıl önce başlayan ve en tanınmış dergilerinden biri olan Vokru Gsveta'nın muhabiri Elena Krasnova, bu yıl Rus turistlerin Türkiye'yi tercih edeceğini söyledi.

Rus aileler açısından Türkiye'nin güvenli bulunduğunu vurgulayan Krasnova, Rus ailelerin Avrupa ülkelerindeki turistik tesislerdeki çocuk bakıcılarına çocuklarını güvenle emanet edemediklerini, ancak Türklerin çocuk konusunda çok duyarlı oldukları ifade ederek, şunları söyledi:

“Rus aileler bu nedenle Türkiye'yi tercih ediyorlar. Bu, önemsiz gözükse dahi bizler için çok önemli bir ayrıntı. Bodrum'un eğlence hayatının tanıtılması gerekiyor. Her şey dahil sistemi Türkiye'de kaldırılmamalı. Türkiye bu nedenle Rus turistler için tercih sebebi. Mısır'da da her şey dahil var ama bir bardak içki veriyorlar, bunun adı her şey dahil oluyor. Oysa Türkiye'de turist restorana girdi mi her şey sınırsız. Bu, turistin hoşuna gidiyor.”


a.a
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 11:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?