16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Safranbolu dünya markası

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, son günlerde ülke genelindeki belediyelerin markalaşma yolunda yanlış yol izlediklerini söyledi. Cebeci, "Ben diğer meslektaşlarım gibi kendimi marka yapmaya çalışmıyorum" dedi.

Markanın özellikle son günlerde tüm belediye başkanlarının kullandığı çok iddiaları bir kelime olduğunu söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu'nun da bir marka olduğunu ancak ilçenin özelliklerinin bir sayfaya sığamayacak kadar çok olduğunu kaydetti.

Cebeci, "Safranbolu, evleri, hanları, hamamları, Dünya Miras şehri ile dünyada en iyi korunan 20 şehir içinde olan bir marka. Safranbolu, Türkiye'de hatta dünyanın bir çok yerinde nereye bağlı olduğu beyan edilmeden harita üzerinde gösterilen bir şehir. Kısaca, gelenekselliği, mirası, safranı, lokumu, kanyonu ile daha doğrusu her metrekaresi ile bir markadır Safranbolu. Biz bu şehirde kendimizi marka yapmaya çalışmıyoruz. Safranbolu'nun marka olduğunu da çoğu zaman söylemiyoruz. Ama özellikleri sıralayınca Safranbolu'nun bir marka olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Başkan Cebeci, artık ilçe halkına iki binada hizmet vereceklerini de söyledi. 1924 yılında toptancı hali olarak inşa edilen ve bir süre de belediye hizmet binası olarak hizmet veren, ancak 10 yıldır atıl duran binanın yeniden restore edildiğini kaydeden Cebeci, "Tarihi çarşıda bulunan binayı restore ettik ve yeniden halkımızın hizmetine sunduk. Bu binada şimdilik haftanın 2 günü vatandaşların sorunlarını dinlemek için toplantılar yapacağız" dedi.

Hizmetlerin tüm hızılayla devam ettiğini belirten Cebeci, "Tarihi çarşıya inen yolları Bergama taşı ile döşemeye başladık. Esnafımıza söz verdiğimiz gibi bayramdan sonra hemen çalışmalara başladık. En kısa zamanda bu çalışmalar tamamlanacak. Safranbolu girişinde bulunan sanayi, şehre yakışmıyor. Söz konusu dükkanları da yeni sanayi bölgesine taşıyacağız. Şehrin gelişimini gözönüne aldığımızda yeni adliye binası, güvenlik güçleri ve avukatları bu bölgede bir araya getirmek istiyoruz. İmar plan tadilatına açık olan Bostanbükü yolunun açılmasıyla birlikte ana artel içerisinde yapılan inşaatların sanayiye benzemeyeceğini göreceğiz. Safranbolu hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu için yapılaşma giderek aşağı bölgelere kayıyor. Şehrin girşindeki sanayi de bu yapılaşmanın ortasında kaldığından çirkin bir görüntüye neden oluyor. Çöplük sorunu da çözüldü. Valimizle birlikte bir şirket kuruldu. Büteçemizden buraya belli miktar bir para aktarıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 14:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?