16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Safranbolu'da lezzet şenliği

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 23-25 Mayıs 2008 tarihleri arasında düzenlenmesi kararlaştırılan 3. Lezzet Şenliği ile ilgili olarak Vali Can Direkçi başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Organizasyon Komitesinde yer alan Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Anadolu Halk Platformu Başkanı Adnan Şahin, Mutfak Dostları Derneği Üyeleri Zeynep Kakınç, Serdar Arnus ve Yüksek Mimar İbrahim Canbulat katılı.

Lezzet Şenliği hakkında bilgiler veren Anadolu Halk Platformu Başkanı Adnan Şahin, organizasyonun her yıl değişik bir yerde yapıldığını söyleyerek, "Bu şenlik Karabük Valiliği ve Safranbolu Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde yapılacak. Şenlik, paneller, yöresel ürün stantları ve uygulama mutfakları olarak 3 bölümden oluşacak. Muhtemel katılımcılar ise, ulusal ve uluslararası düzeyde mutfak yazarları, profesyonel şefler, beslenme uzmanları, gıda ve tarım sektörü uzmanları, akademisyenler, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve ilgi gruplarıdır. Bu organizasyonu kültür organizasyonu olarak kabul ediyoruz. Böylesi bir çalışmayla geleneksel mutfak değerlerini korumak, aynı zamanda Türk mutfağının uluslararası platformda gerçek yerini almasını amaçlıyoruz" dedi.

Vali Can Direkçi ise Karabük ve Safranbolu'nun tanıtımı için her türlü etkinliği bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Direkçi, "Öteden beri Safranbolu mutfağını gündeme getirip, bunun da turizm içerisinde bir marka olarak ulusal ve uluslararası kamuoyuyla paylaşılması ve bu anlamda kültür turizminin bir türü olarak da mutlaka yeni nesillere aktarılması, yaşatılması anlamında talebimiz ve isteklerimiz var. Böyle bir anlayışı arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu geleneksel Lezzetler Şenliği de bizim bu amacımıza hizmet edecek. Proje paylaşımında görev yapacak olan tüm kesimlerin Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası düzeyde özellikle mutfak alanında isim yapmış değerli dostlarımızın da katılımıyla umarım ki bu organizasyonu en iyi şekilde Karabük'e ve Safranbolu'ya yakışır bir şekilde organize ederiz. Bizler vilayet olarak bu organizasyonda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonraki çalışmaları da bir takvime bağlayarak, gerek işin bütçe boyutunu, gerek tanıtım boyutunu ve diğer hazırlıkları hep birlikte adım adım 23 Mayıs'a kadar hazırlayacağız. Kültür Müdürlüğümüz bu anlamda talimatlandırılmıştır. Böyle bir çalışmadan dolayı çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Ayrıca organizasyon komitesi tarafından şenliklerle ilgili olarak verilen bilgide 3. Geleneksel Lezzetler Şenliğinin iki aşamada yapılacağı, bunlardan ilkinin açık bölüm, ikincisinin de kapalı bölüm olarak yapılacağı ifade edildi. Açık bölümde kortej ve geleneksek kazanın yakılması, yöresel ürün satış ve sunum standları, paneller, yiyecek süsleme ve sunum gösterileri, Karabük keşkek ritüeli ve yarışması yer alacak. Kapalı bölümde de geleneksel mutfak ürünleri, hamam ritüeli, kına gecesi ritüeli, kent geçişi ve gala yemeği gibi etkinlikler yapılacak

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 18:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?