16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Sanal Mevlana Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı grupta semazen olarak görev yapan Mehmet Emin Holat’ın kurduğu internet sitesinde yer alan, sanal Mevlana Müzesi turu büyük ilgi görüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu semazeni Mehmet Emin Holat’ın girişimleriyle açılan “www.semazen.net”, bir ilke imza atarak, daha önce Ayasofya Müzesi’nde kullanılan fotoğraflama tekniğini Mevlana Müzesi için uyguladı.


Mevlana Müzesinin, çok geniş açı objektifle çekilmiş fotoğraflarının özel bir teknikle birleştirilmesiyle, sanal ortamda 360 derece gezilebilmesine imkan tanıyan sistemin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirten Holat, “Ayasofya Müzesi’ni bu özel teknikle fotoğraflayan ekiple bağlantı kurup, ücretini ödeyerek biz de Mevlana Müzesi’ni fotoğraflattık. Daha sonra internet sitemizde yayına verdik” dedi.

Mevlana Müzesi’nin sanal olarak gezme hizmetinin Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde bile bulunmadığını anlatan Holat, şunları kaydetti:


“Sanal tur, sitemizi ziyaret edenlere 22 ayrı noktadan, müzenin içindeymiş gibi sanal ortamda 360 derece izleme olanağı sunuyor. Yurt dışında olduğu için ya da imkan bulamadığı için müzeye gelemeyenlerin de müzeyi sanal ortamda gezip görebilmesini amaçladık”

Siteyi ziyaret edenlerin sanal müze turuna büyük ilgi gösterdiğini anlatan Holat, “Tepkiler çok güzel. Siteyi ziyaret edenler ziyaretçi defterine, ‘Gelme imkanı bulamamıştık, müzeyi gezdirdiğiniz için teşekkür ederiz’ şeklinde mesajlar yazıyorlar” diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 12:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?