18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Şapkadan ‘cruise tatili’ çıkardı

Daha önce otelinde kalan müşterilerine New York, Viyana, Dubai gibi ülkelerde ücretsiz tatil imkânı sunan Sheraton Çeşme bu kez ‘cruise tatili’ uygulamasına imza attı.

İsrailli Ofer kardeşlerin ortak olduğu cruise şirketi Royal Caribbean ile anlaşan firma, 1 Haziran-8 Eylül 2010 tarihlerinde Çeşme Sheraton’da 7 gece konaklayan misafirlerini gelecek yıl mayıs ayında 5 yıldızlı Liberty of The Seas gemisiyle 5 gün Akdeniz turuna gönderecek. Otelde 8 gece konaklayanlar ise 7 gece 8 günlük İskandinavya ve Rusya gezisi kazanacak.

Kapalı buz pateni pistinden minyatür golf sahasına, kaya tırmanma duvarlarından AVM’lere kadar yüzen bir şehri andıran Liberty of The Seas’in yolcu kapasitesi 4 bin 300 kişiyi buluyor. Bu geminin güzergâhı Barcelona, İspanya, Nice, Fransa, Mallorca. Vision of The Seas ise Estonya, Danimarka, Rusya, Finlandiya ve İsveç güzergâhından geçiyor.

750 kişi gidecek
Şu ana kadar düzenledikleri kampanyalarda yaklaşık 1.500 kişiyi hediye tatile gönderdiklerini belirten Sheraton Çeşme Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, cruise tatili için 750 kişilik kapasiteleri olduğunu söyledi. Seferlerin 3 farklı gemiyle yapılacağını ve her birine 250 misafirin katılabileceğini aktan Dilek şöyle konuştu: “Normalde cruise tatilinin bedeli Akdeniz için 600 euro, İskandinavya için 750 euro. Çeşme Sheraton’da ortalama 1.925 TL ödeyip 1 hafta tatil yapan ilk 750 kişi uçak ve liman giderlerini ödeyerek bu cruise’dan ücretsiz yararlanacak. Konaklamanın tek seferde yapılma şartı aranacak.”

Schnabel: Sıçrama tahtası
Royal Caribbean, cruise alanında dünyanın en büyük 10 gemisinden 9’una sahip. Yılda 4 milyon yolcu taşıyor. Ofer ailesinin Hyatt grubuyla ortak olduğu şirket Türkiye’de büyümeyi planlıyor. Bu anlaşmayı bir sıçrama tahtası olarak gördüklerini ileten Royal Caribbean Avrupa Başkanı Uri Schnabel, “Türkiye’de 2006’da 1.500 kişiyi tatile gönderiyorduk. Bu sayıyı 5 bine çıkardık. Ama taşıdığımız 4 milyon yolcu içinde bu oran çok küçük. Sheraton Çeşme pazar payımızı artırmak için bir fırsat” dedi. Schnabel, kendi müşterilerine Çeşme’de tatil hediye etmek için görüştüklerini açıkladı.


Şişli Migros’un yanındaki araziyi aldı, otel yapıyor

Dilek Holding, İstanbul Şişli’de Migros’un yanında bulunan araziyi satın aldı. Arazinin bulunduğu binaların Türkiye’ye 5 yıl önce yatırım yapan bir fondan alındığı bildirildi. Şişli’deki binaları Hollandalı bir yatırım fonundan aldıklarını belirten İskender Dilek, burada 5 yıldızlı otel planları olduğunu söyledi. Dilek, 48 bin metrekare alanda kurulacak olan otelin arazi bedeliyle birlikte toplam 100 milyon dolara mal olacağını açıkladı. Yatırımın Şubat 2012’de tamamlanacağını belirten İskender Dilek, ayrıca Tepebaşı’nda şehir oteli projeleri olduğunu, bir otel için daha yer baktıklarını ifade etti.

Esengül Metin - Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 20:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?