31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Sarıkamış'ta 12 ay turizm!

Sarıçamı, kristal karıyla kış mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin gözde yerlerinden olan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde işletme sahipleri, yaz ve kültür turizmi başlattı.

Bayraktepe Kayak Merkezi'nde hizmet veren işletmeciler, kış sezonunun bitmesinin ardından yerli ve yabancı tur operatörleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda, bölgede kültür ve yayla turizmini başlattı. Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin 12 aya yayılması konusunda yapılan çalışmaların bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürünün yeteri kadar değerlendirilmediğini dile getiren Eroğlu, ''Sarıkamış kışı ile yazı doğunun incisidir. Ancak, turizm yalnızca kış olarak algılanıyor. Burada yaklaşık 5 ay süren kış sezonuyla oteller ayakta durmaya çalışıyor'' dedi. Otel işletmecileri olarak kış turizminin yanında, kültür ve yayla turizmiyle bu sektörü 12 aya yaymak istediklerin ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sezon ilk olarak gelen Alman turist kafilesi, 2 gece konaklamalı treking turlarına başladı. Kafile, ilk olarak Mescitli, Kızılçubuk ve Komdere mevkilerinde bulunan yürüyüş ve tırmanış parkurlarını iki gün süreyle gezdi. Yürüyüş sonunda konuklara mangal keyfi, semaver çayı gibi etkinlikler sunuyoruz. Bölgemizde gerek yürüyüş parkurları ve treking rotaları olarak yeni yerler saptayıp Eylül ayı sonuna kadar bu turlara devam edeceğiz.''

Eroğlu, kültür ve yayla turizmi kapsamında bölgeye Alman turistlerin yanısıra Hollanda, Fransa, Polonya, Ermenistan gibi ülkelerden de turist geleceğini belirtti.

 

AA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 00:17:44
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 00:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?