22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Seferlerde 1 saatlik rötar...

Ankara ve İstanbul’dan yurt içi ve yurt dışına yapılan birçok seferde en az birer saatlik rötar olduğu görüldü. Hava İş Sendikası grevin ertelenmesi durumunda THY uçaklarında rötar yapılarak durumun protesto edileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından THY’deki rötarlar dikkat çekti.

İstanbul Atatürk Havalimanından Bodrum, Dalaman ve Ankara bağlantılı uçaklarda rötar yaşandı. Kızını ABD’ye gönderen eski milletvekili Ahmet Özal , uçaktaki rötarı olağandışı olarak niteledi. Bodrum’a gitmek üzere havaalanına gelen CHP milletvekili İlhan Kesici ’nin uçağında da bir saat 15 dakika rötar oldu.

GİZLİ DİRENİŞ Mİ VAR?

Dalaman’a giden TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu da , ‘’Uçakta 1,5 saat rötar vardı. Üstelik sıcakta uçağın içinde bekledik. Gizli direniş başlamış bile’’ dedi. Dalaman’dan Ankara’ya gelmek isteyen, AKP milletvekili Nursuna Memecan ’ın uçağında da rötar yaşandı. İstanbul’dan Ankara’ya giden AKP milletvekili Ömer Çelik de rötar yüzünden bir saat alanda bekledi. Rötara takılıp 2 saate yakın bekleyen isimler arasında Türkmen Cephesi lideri Hasam Muratlı da vardı.

Bu arada sabah Ankara’ya gelmek üzere havalimanına giden, GAZETEPORT Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Semerci ’nin uçağında da 1,5 saate yakın rötar yaşandı.

Öte yandan Hava-İş Sendikası Başkanı Atılay Ayçin , gizli direnişin söz konusu olmadığını, Cuma gününe kadar hükümetten gelecek yaklaşımı beklediklerinin ifade etti. Ayçin, bu tarihe kadar iş yavaşlatma gibi bir amaç gütmediklerinin altını çizerek "Grev kararı zaten elimizde, hükümetle görüştükten sonra gerekirse greve gideriz ama o tarihe dek iş yavaşlatma gibi bir kararımız yok" dedi. ı.



Gazeteport
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 10:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?