22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

'Seks turlarını bitirin'

Dört yıl sonraki Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Polonya ile düzenleyecek olan Ukrayna’nın Ekonomi Bakan Yardımcısı Alexander Sarenko, bunun için 25 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Türkiye’den Ukrayna’ya seks turlarının bitirilmesini isteyen Sarenko, "5 yıldızlı otelleri Türkler yapsın" dedi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Polonya ile ortaklaşa düzenleyecek olan Ukrayna’nın Ekonomi Bakanı Yardımcısı Alexander Sarenko, başarılı bir organizasyon için ülkenin 25 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen "2. Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü" programına katılan Sarenko, Ukrayna’ya yatırım yapmak için teşviklerin devreye girdiğini belirterek, "Organizasyon için en çok 5 yıldızlı otellere ihtiyacımız var. Onlarca otel yapılabilir. Burada ülkeyi en iyi tanıyan Türklere öncelik tanıyıp vergi teşvikleriyle bu yatırım ortamını cazip hale getireceğiz" dedi. Sarenko ayrıca, Türkiye’nin ekonomik programını çok başarılı bulduklarını anlatarak, "Biz Avrupa Birliği’ne (AB) uyum sürecinde futbolu araç olarak seçtik. Artık küresel bir dil olan futbolu Türkiye’de bu süreçte kullanmalı" diye konuştu.

TÜRKİYE ORGANİZASYON ORTAĞIMIZ OLMALI: Sarenko, Türk yatırımcıların ve müteahhitlerin Ukrayna’yı en iyi tanıyanların başında geldiğini belirterek yatırımcılara "İkili ticaretlerimiz ve ülkemize kazandırdıklarınız unutulamaz. Ancak en önemli virajda Türk yatırımcısına ihtiyacımız var. Bize 5 yıldızlı otel yapın" diye çağrıda bulundu. 4 yıl içerisinde stadyum, otel, yol, ulaşım ve alt yapı projelerini tamamlamak için 25 milyar dolarlık yatırım çekme çabası içinde olan Ukrayna’nın AB sürecinde futbolu araç olarak kullandığını dile getiren Sarenko, "Türkiye’de bu yola mutlaka başvurmalı ülkeyi tanıtmanın, tarihi kültürü paylaşmanın yolu artık buradan geçiyor. Türkiye ile böyle bir projede ortak olmayı çok isterdik. Önümüzdeki organizasyonlarda Türkiye’ye stratejik bir ortak olarak göreceğiz" dedi.

HÜKÜMETİNİZ ÇOK AKTİF ÇALIŞIYOR: Sarenko, Euro 2012 için ülkede bir turizm patlaması yaşanacağına dikkat çekerek sadece organizasyon döneminde milyonlarca turistin ülkeye geleceğini söyledi. Türk yatırımcıların yaptığı işlerin Avrupa standartlarının üzerinde olduğuna işaret eden Sarenko Türkiye hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı: "Türkiye’yi kıskanmamak elde değil. Hem ekonomik, hem siyasi alanda örnek alınabilecek bir ülke oldunuz. Hükümetiniz çok aktif çalışıyor. Ciddi başarıları söz konusu ve iyi bir yol tercih ettiklerini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde hem siyasi hem yatırım açısından Türkiye’den büyük destek bekliyoruz."

SEKS TURLARINI BİTİRELİM: Son dönemlerde Ukrayna’ya "seks turları" adı altında düzenlenen turizm organizasyonlarından çok rahatsız olduklarını söyleyen Sarenko, "Bu konu için hükümetimiz elinden geleni yapıyor" dedi. Türkiye’den bu turlara katılanların sayısının da oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Sarenko, "Bu konuda iki ülke bence ne yapabiliriz tartışmalı. Bu turların önüne geçilmek için ortak bir yol izlenmeli. Biz hükümet olarak bazı önlemler alıyoruz. Ancak yeterli olmuyor. Çünkü kimin ne için geldiğini bilmeniz mümkün değil" diye konuştu.

Enerji için Türkiye ile ortak çalışmak isteriz

UKRAYNA Ekonomi Bakanı Yardımcısı Alexander Sarenko, enerji konusunda Ukrayna’nın önemli adımlar attığını kaydederek, "Bu konuda Enerji Bakanı Hilmi Güler ile görüş alış verişinde bulunduk. Karadeniz üzerinde bazı ortak çalışmalar düşünüyoruz" dedi. "Enerji için Rusya’ya bağımlı kalmak istemiyoruz" diyen Sarenko şöyle devam etti: "Karadeniz üzerinde gaz ve petrol arama çalışmalarımız var. Alternatif enerjinin de peşinde olacağız. Ancak özellikle Karadeniz’deki çalışmalarda çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak Türkiye ile ortak işler yapmak istiyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?