20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Seyahat devi Cedok Saran'ın oldu

Saran Holding, kökleri 1920’ye kadar uzanan Avrupa’nın en eski seyahat şirketlerinden Cedok’un yüzde 98’ini satın aldı.

Avrupa’dan farklı şirketlerin de ilgi gösterdiği Cedok için Saran Holding’in 80 milyon dolar ödediği belirtiliyor. Merkezi Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Cedok, 2007 yılını 175 milyon dolar ciro ile kapatmıştı. Doğu Avrupa’nın en büyük seyahat şirketi ile 6 ay kadar görüştüklerini belirten Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, Cedok için Türkiye’nin çok önemli bir pazar olacağını söyledi. Saran 2007’de 450 bin kişinin Cedok ile seyahat ettiğini hatırlatarak, "Bu yıl yüzde 20’lik artış öngörüyoruz. Cedok ile Türkiye’ye iki yıl içerisinde 50 bin kişinin getirilmesini hedefliyoruz" dedi. Savunma, enerji, medya, yayın ve sağlık alanlarında faaliyette bulunan Saran Holding, bu satın almayla turizm sektörüne de giriş yaptı.

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ: Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Bu yatırım ile Türkiye’nin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye, Avrupalı için her geçen gün daha cazip hale geliyor. Yeni yatırımlarla sektörden giderek artan bir pay alacağımızı öngörüyoruz. Turizmden alınan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin uluslararası rekabette bize önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

İSTANBUL OFİSİ AÇILIYOR: 50 ülkede faaliyette bulunan Cedok’un İstanbul Ofisi’ni yılın ilk çeyreğinde açmayı planladıklarını belirten Saran, "Amacımız, Cedok ile ilk olarak Çekleri Türkiye’ye getirmek. Geniş bir acente ağı bulunan bu marka Türkiye’ye ulaşmada önemli bir köprü vazifesi görecek. Bu yüzden İstanbul’da açılacak ofis yatırım önceliklerimiz arasında bulunuyor" dedi. Cedok’un sadece Çek Cumhuriyeti’nde 45 ofisi bulunuyor.

ÇEKLER SEYAHATİ SEVİYOR: Saran, Cedok hakkında şu bilgileri verdi: "Outgoing-incoming (çıkış-giriş), biletleme, otobüs şirketinin yanı sıra en büyük ve güçlü internet turizm portalına da sahip. Çek Cumhuriyeti çok gelişen bir ülke. Doğu Avrupa, Batı Avrupa’yı yakalamak istiyor. Kişi başına düşen gelir yüksek. Bu yüzden de çok seyahat ediliyor. Ülkenin outgoing hacmi oldukça yüksek ve her geçen yıl yükseliyor. Bu pazarda büyüme ve konsolidasyon öngörüldüğü için buranın en eski ve en büyük şirketini satın aldık."

17 yıllık şirket

SARAN Holding 1990 yılından buyana farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Topluluk bünyesinde, Saran Corporation, Saran Marketing, Saran Digital Studios (SDS) şirketleri yer alıyor. 1995 yılında faaliyetlerine başlayan Saran Corporation (Saran Savunma), savunma sanayine yönelik temsilcilik şirketi. Saran International Sports program pazarlama, dağıtım ve organizasyon alanlarında varlık gösteriyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 15:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?