28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Sınırda bayramlaşma

Ramazan Bayramı'nda Ufa'daki akrabalarını ziyaret etmek isteyen 2 bin 363 Suriyeli, bu sabah saatlerinden itibaren hafif yağmur altında Ceylanpınar İlçesi'ndeki sınır kapısından Türkiye'ye geçmeye başladı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşma gereği dini bayramlarda gerçekleştirilen 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşma, Urfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde coşkulu törenlerle başladı. Sabahın erken saatlerinde sınıra yakın bir bölgede toplanarak gelecek akrabalarını bekleyen vatandaşlar, yetkililerden 48 saat olan sürenin uzatılmasını talep etti. Ceylanpınar ve diğer ilçelerde bulunan akrabalarının yanında Ramazan Bayramı'nı geçirmek isteyen Suriyeli 2 bin 363 kişi, sınırda kurulan bilgi işlem merkezinde işlemlerini tamamladıktan sonra akrabalarıyla buluştu.

Türkiye tarafına geçen Resuleyn Mıntıka Müdürü Yarbay Hammadi Zeki Basti ile Ceylanpınar Kaymakam vekili Dr. Yalçın Yılmaz, birbirlerinin bayramlarını kutlayarak, çiçek verdi. Bayraklarını öperek hediye eden Yılmaz ve Basti, daha sonra akrabalarını bekleyen vatandaşların bayramlarını kutlayarak çiçek verdi. 48 saatliğine Türkiye'deki akrabalarının yanına gelen Suriyeliler, büyük bir heyecan ve sevinçle sınırı geçti.

Yaklaşık 10 yıldan beri görmediği kız kardeşiyle buluşan Şevket Balkoç, sınırdan geçen ablası Ümmühan'a sarılarak hasret giderdi. Bu arada 50 yıl önce Suriye'ye çalışmaya giden ağabeyinin çocuklarını sınır kapısında bekleyen Zübeyir Çetin'in (80) durumu herkesi duygulandırdı. Ağabeyinin 50 yıl önce çalışmak için Suriye'ye gittiğini bir daha geri gelmediğini anlatan Zübeyir Çetin, şimdi yeğenleriyle bayramlaşmak için beklediğini söyledi.






firatnews.com
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 16:01:21
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 12:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?