16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Sinop -Yalta gemi seferleri başlıyor

Sinop-Yalta arasında, ilk defa 2300 yıl sonra gemi seferleri başlıyor. Helenistik dönemde ve sonraları Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu'yu Ukrayna'ya bağlayan Sinop-Kırım hattı, modern transfer gemileriyle başlatılacak karşılıklı seferlerle yeniden açılıyor. 

Yalta Limanı Genel Müdürlüğü ile seyahat acentesi Sinope Tours yetkilileri arasında imzalanan anlaşmaya göre, Yalta-Sinop arasındaki deniz yolculuğu seferlerinin mayıs ayında başlayacağı bildirildi. Seferlerde kullanılacak olan 150 kişilik kataraman deniz otobüsleri, Sinop-Yalta arasını 6 saatte alacak. Turların fiyatları 2 geceliği 280 dolar, 3 geceliği 310 dolar ve 6 geceliği ise 390 dolar olarak belirlenirken, fiyatlara kataraman gemi yolculuğu gidiş-dönüş bileti, klimalı oda, kahvaltı, vize ücreti ve seyahat güvencesi sigortası dahil ediliyor. Sadece gidiş-dönüş bileti ise 160 dolardan satılıyor. 

Seferlerin başlayacağını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Sinope Tours yetkilisi Adem Tahtacı, haftada 2 ile 6 günlük paketler halinde yapılacak gezi turları için Yalta'daki otellerle bire bir anlaşmalar yaptıklarını belirterek, "Seferler 21 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arasında haftada iki kez karşılıklı olarak gerçekleşecek ve kataraman gemisi Sinop ve Yalta limanlarından kalkacak. Seferler, Türkiye ve Ukrayna'yı turizm, ticaret, iyi komşuluk ilişkileri ve her türlü işbirliği yönünden birbirine bağlayacak. Yalta'da yapılacak tatil, Türkiye'deki tatillerden daha ucuz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 14:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?